XS4ALL

maatschappij

*

XS4ALL organiseert conferentie over technologie en maatschappij

16-07-2008
Categorie: Bedrijfsnieuws

XS4ALL houdt een tweedaagse conferentie over de invloed van technologie op de maatschappij, uiteraard met speciale aandacht voor internet. De conferentie wordt op een bijzondere manier georganiseerd: op een weblog en een wiki werkt een grote groep mensen samen om het programma te maken. Weblog en wiki zijn openbaar: iedereen die mee wil doen is welkom op www.fifi2008.nl.

XS4ALL organiseert het congres om te vieren dat internet in Nederland 15 jaar voor iedereen toegankelijk is. Sinds de oprichting van XS4ALL in 1993 is er veel veranderd in de maatschappij: technologie is een steeds prominenter rol gaan spelen en internet is voor velen in korte tijd onmisbaar geworden. Voor XS4ALL een goed moment voor een terugblik op de afgelopen 15 jaar en een blik in de toekomst.

De conferentie vindt plaats op 28 en 28 november in Amsterdam en draagt de naam FIFI: Technology, Fear It / Fix It? Moeten we bang zijn voor technologie of het juist omarmen? De conferentie probeert een brug te slaan tussen die twee opvattingen. Verschillende onderwerpen komen aan de orde, waaronder de kloof tussen technici en beleidsmakers, internet en kwaliteit van leven, en onderwijs. Ook zal er veel spannends te zien zijn, zoals robots, augmented reality en connected art.

Meer over FIFI