HvA-studenten vallen in de prijzen

16/07/2008 13:12

Hogeschool van Amsterdam

De afgelopen weken hebben studenten van het domein Techniek van de HvA tot twee keer toe een prijs in de wacht gesleept voor een scriptie of afstudeerproject. Het gaat om Nina Sidorov, die de Bouwend Nederland Afstudeerprijs ontvangt voor haar scriptie, en de projectgroep 'Natuurcompensatie Westerschelde', die de Civiel Award 2008 heeft gewonnen.

Bouwend Nederland Afstudeerprijs

Nina Sidorov studeerde bij Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) af met haar onderzoek: Bouwverkeer voorspellen in de planvormingsfase, een onderzoek naar bouwlogistiek. Donderdag 3 juli 2008 werd bekend dat zij hiervoor de Bouwend Nederland Afstudeerprijs ontvangt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door brancheorganisatie Bouwend Nederland op drie hogescholen in de provincies Noord-Holland en Utrecht, voor de beste scripties Bouwkunde en Civiele Techniek. Een jury, bestaande uit leden van Bouwend Nederland, beoordeelt de genomineerde scripties en kent de prijs toe. Nina Sidorov wint de Afstudeerprijs voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De begeleiders van haar onderzoek, Robert de Roos (IBA) en Arnold Witlou (HvA), zijn daar niet verbaasd over. De Roos: 'Het ontwikkelde model is direct toepasbaar in de praktijk, dan mag je toch wel over een bijzondere kwaliteit spreken'.

De studente Bouwkunde van de HvA heeft de afgelopen maanden bij IBA onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om bouwverkeersstromen beter te voorspellen. Haar 'model 2008' maakt het mogelijk op basis van de werkelijke bouwplanning bouwverkeersstromen beter te voorspellen. Het model vormt een goede aanvulling op het eerder door IBA ontwikkelde model, dat vooral in de planvormingsfase (met minimale gegevens) goede resultaten geeft. Nina Sidorov heeft, naar het oordeel van de jury, 'bij de uitvoering van haar opdracht in kwalitatief opzicht een niveau bereikt dat haar inzicht in het bouwproces aantoont.'

Civiel Award voor Westerschelde-project

Personeelsbemiddelingsbureau Vitae heeft op 11 juli 2008 voor de dertiende keer de 'Bouw en Civiel Award' uitgereikt: een landelijke prijs voor afstuderende HTS-bouwkundigen en HTS-civieltechnici in het laatste jaar van hun studie. Met deze Awards brengt Vitae net afgestudeerde studenten in contact met deskundigen uit de praktijk om hen zo een helpende hand te bieden in hun carrière.

Op basis van een presentatie, een expositie en een vragenronde bepaalde een vakjury de uiteindelijke winnaars. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden won de Bouw Award en de Hogeschool van Amsterdam won de Civiel Award. Met deze Awards brengt Vitae net afgestudeerde studenten in contact met deskundigen uit de praktijk om hen zo een helpende hand te bieden in hun carrière.

De Hogeschool van Amsterdam won de Civiel Award met het project 'Natuurcompensatie Westerschelde'. Doel van het project is het op een natuurlijke wijze uitbreiden van het slik en het laten ontstaan van een schor in de Westerschelde. Daarbij is eerst gekeken naar de geldende wet- en regelgeving; vervolgens is bij het ontwerp rekening gehouden met de omgeving, het doel van het project en de geldende eisen. 'De projectgroep wist zich te onderscheiden van de concurrentie door met haar ontwerp de civiele techniek midden in de maatschappij te zetten', aldus de jury. 'Daarnaast zijn de bevlogenheid en passie waarmee het studententeam zich presenteerde doorslaggevend geweest.'





http://www.hva.nl