Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Op korte termijn geen oplossing voor knelpunt Lammenschansplein

Op korte termijn is er geen oplossing waarmee de overbelasting van het kruispunt Lammenschansplein wordt opgelost. Ook een gespecialiseerd team van Rijkswaterstaat concludeert dat er geen verbetermogelijkheden zijn te behalen met kleine aanpassingen. Voor een oplossing van het fileprobleem zijn ingrijpender maatregelen noodzakelijk. In het onderzoek naar de RijnlandRoute gaat de provincie na welke maatregelen dat zouden kunnen zijn. De RijnlandRoute zal de functie van de N 206 als belangrijke oost-westverbinding voor de lange termijn kunnen overnemen.

Een gespecialiseerd team van Rijkswaterstaat deed op verzoek van de provincie Zuid-Holland onderzoek naar oplossingen op het gebied van instellingen van verkeerslichten en infrastructurele maatregelen.

Het onderzoeksteam heeft de verkeerslichtregeling nagebouwd in een model. In het model is geëxperimenteerd met verlenging of verkorting van groentijden voor de verschillende richtingen. Conclusie is dat de verkeerslichten optimaal staan ingesteld en dat veranderingen in een van de hoofdrichtingen negatieve gevolgen hebben voor de andere hoofdrichtingen.

De provincie heeft twee jaar geleden reeds aanpassingen aan de instellingen van verkeerslichten rond het Lammenschansplein gedaan. Dit leverde een verbetering van de doorstroming van 15% op de belangrijkste richtingen op.

Bron: afdeling Communicatie telefoon 070 - 441 66 22