1.000.000-ste BMW met EfficientDynamics gebouwd

16/07/2008 14:00

BMW Nederland B.V.

Rijswijk. In augustus zal BMW de miljoenste auto met de brandstofbesparende EfficientDynamics techniek afleveren. Dit heeft in Europa al een brandstofbesparing opgeleverd van 150.000.000 liter brandstof. In Nederland is dankzij EfficientDynamics de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte BMW's het afgelopen jaar met maar liefst veertien procent gedaald (juni 2008 t.o.v. juni 2007). Dit najaar zal dit succes een extra impuls krijgen met de komst van nog meer modellen met een groen energielabel.

BMW is directe concurrentie voorbij

Dankzij de continue doorontwikkeling van EfficientDynamics biedt BMW vanaf deze herfst een complete modelgeneratie die een lager verbruik en minder uitstoot realiseert bij een toename van de prestaties. Mede hierdoor verkocht BMW dit jaar in Nederland t.o.v. de eerste zes maanden van 2008 al 11% meer auto's, terwijl de totale markt groeide met 1,8%. Met 9.179 registraties is BMW daarmee tevens haar directe concurrenten voorbijgestreefd.

Dat EfficientDynamics hieraan een wezenlijke bijdrage levert blijkt wel uit het feit dat maar liefst drie van de vier verkochte BMW's in Nederland een groen energielabel hebben. Het huidige gamma telt 129 modellen met een groen label (A, B of C); dit najaar zal dit aantal de 135 overschrijden. Bij de BMW 1 Serie kiest zelfs 96 procent van de Nederlandse kopers voor een uitvoering met groen energielabel, bij de BMW 3 Serie is dat 85 procent en bij de BMW 5 Serie heeft 92 procent van de gekochte auto's een groen energielabel.

23 modellen voldoen aan toekomstige EU5 norm

Ook de nieuwe BMW 7 Serie zal zijn bijdrage gaan leveren. Zo voldoen bij de introductie van de nieuwe BMW 7 Serie in november alle motoren al aan de toekomstige EU5 norm. De BMW 730d zorgt dan zelfs voor het eerste groene energielabel voor een diesel in het luxe segment.

In totaal beschikt BMW deze herfst over 23 modellen die maximaal 140 gram CO2/km uitstoten die dan bovendien allemaal al aan de EU5 norm voldoen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.press.bmwgroup.com