Gemeente Barneveld


'Barneveld in Cijfers' in de lucht

BARNEVELD, 16 juli 2007

Sinds kort is de internetsite www.barneveld.incijfers.nl online. Op deze internetsite is statistische informatie over de gemeente Barneveld te vinden. De informatie is verdeeld over allerlei interessante onderwerpen zoals de samenstelling van de bevolking, werkeloosheid en nog veel meer. De website is toegankelijk voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de gemeente Barneveld.

Sinds een aantal weken kan iedereen alles vinden over de gemeente Barneveld wat hij of zij maar wil. Deze informatie is te vinden op de gloednieuwe website www.barneveld.incijfers.nl die nog maar net in de lucht is. Op de website is een portal aanwezig met allerlei onderwerpen. In de portal staan honderden gegevens over bijvoorbeeld de bevolking, onderwijs en wonen in de gemeente Barneveld. Naast deze onderwerpen zijn er nog tal van andere interessante thema's.

Zelf samenstellen
Het bijzondere aan de website is dat bezoekers zelf tabellen, grafieken en kaartjes kunnen samenstellen van de informatie die zij interessant vinden. Op deze manier kunnen zij allerlei thema's met elkaar vergelijken. Alle onderwerpen zijn beschikbaar op gemeenteniveau. Daarnaast is ongeveer de helft van de gegevens ook nog eens beschikbaar op de 4 cijfers van de postcodes.

Bronnen
De cijfers zijn afkomstig uit vele betrouwbare bronnen zoals het CBS, diverse ministeries, UWV en CWI. Op de site zijn gegevens te vinden van de afgelopen acht jaar. De cijfers zijn dus gemakkelijk met elkaar te vergelijken. De gegevens worden verschillende keren per jaar geactualiseerd.

Mutatiedatum 16/07/2008