Gemeente Rotterdam

De directeur van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 23 juni 2008 de nieuwe beleidsregels voorzieningen maatschappelijke ondersteuning rotterdam vastgesteld.

In deze beleidsregels staat beschreven hoe richting burgers wetten, verordeningen en dergelijke moeten worden uitgewerkt. Beleidsregels zijn juridisch noodzakelijk en voorkomen dat er willekeur wordt toegepast door het ambtelijk apparaat. Gelijke gevallen moeten immers gelijk behandeld worden.

De beleidsregels Wmo zijn opgebouwd uit 4 separate delen. Elke deel kan afzonderlijk bij- en vastgesteld worden en bevat een inhoudsopgave.

In deel één wordt een korte beschrijving gegeven van de Wmo, werkprocessen van de afdeling Individuele Voorzieningen (IV) van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Rotterdam en de begrippenkaders waarmee gewerkt wordt.

Deel twee behandelt de beleidsregels met betrekking tot de indicatiestelling van de deelmarkten wonen, vervoer en rolstoelen.

In deel drie komt de indicatiestelling en productselectie voor de huishoudelijke verzorging aan bod. Ondanks dat deel twee en drie over indicatiestelling gaan is gekozen voor twee aparte delen. Bij de indicatie voor huishoudelijke verzorging ligt de nadruk op andere criteria dan voor de overige deelmarkten. Op een aantal onderwerpen zal er sprake zijn van een overlap.

In deel vier wordt voor de deelmarkten wonen, vervoer en rolstoelen de productselectie uiteengezet.

Bekijk hier de nieuwe Beleidsregels.

Bron: SoZaWe, 16-07-2008