Gemeente Cromstrijen


Tweede school met verkeersveiligheidslabel

(16-07-2008)

Op woensdag 16 juli 2008 ontving CBS De Bron in Numansdorp uit handen van burgemeester Giel Janssen het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF. De Bron verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Directeur van de school, de heer Bijl nam het label in ontvangst.

Tweede school in Cromstrijen

Na OBS de Takkenbosse, die op 10 april 2008 het eerste verkeersveiligheidslabel van Zuid-Holland ontving, is de gemeente opnieuw trots dat De Bron de volgende basisschool is die dit resultaat behaalt. Na toetsing op de 4 pijlers van het SCHOOL op SEEF programma, namelijk theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes, besloot de Commissie Certificering, na de visitatie van de onafhankelijke adviseur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid, om het label aan De Bron toe te kennen.

School op Seef

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam. Zij streven hiermee naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer.