Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 16 juli 2008

Derde verdachte mishandeling aangehouden na onderzoek

Hengelo

Een 18-jarige man uit Utrecht werd dinsdag 15 juli aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij mishandeling van een tweetal portiers bij een horecagelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo afgelopen weekend.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli kregen portiers van een horecagelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo onenigheid met enkele bezoekers van het café. Het voorval eindigde in een handgemeen, waarbij beide portiers mishandeld werden. Diezelfde nacht konden twee van de betrokkenen, Utrechtenaren van 21 en 20 jaar, worden aangehouden. Na onderzoek door de politie bleek nog een derde persoon betrokken te zijn geweest bij het mishandelen van de portiers. Deze man, een 18-jarige Utrechtenaar, werd dinsdagochtend 15 juli aangehouden in zijn woning en overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-089101)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van zondag 13 juli j.l.:

Twee mannen aangehouden na geweld tegen portiers

Hengelo

De politie hield op zondag 13 juli om 01.25 uur twee mannen van 21 en 20 jaar aan, beide afkomstig uit Utrecht, nadat zij twee portiers bij een horecagelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo mishandeld hadden. De beide mannen zijn door de politie in verzekering gesteld.

De 21-jarige man wilde geen entree betalen bij de horecagelegenheid, waarop de portier hem vroeg de gelegenheid te verlaten. Hier was de 21-jarige het niet mee eens en deed alsof hij de portier wilde slaan. Op dat moment legt de portier de 21-jarige man in een nekklem, maar dan wordt de portier door meerdere mensen belaagd en krijgt een klap op zijn hoofd. Hierdoor laat de portier de 21-jarige man los, waarna de 21-jarige de portier slaat. Een tweede portier schiet zijn collega te hulp en wordt daarbij door de 20-jarige man uit Utrecht in zijn rug getrapt. De twee mannen uit Utrecht worden door de politie meegenomen naar het bureau en voor verhoor ingesloten. (08-089101)

Man aangehouden wegens mishandeling

Almelo

Een 18-jarige man uit Leeuwarden werd dinsdag 15 juli aangehouden, omdat hij maandagmiddag 14 juli een 44-jarige Almeloër heeft mishandeld op de Jan Steenstraat in Almelo.

Op maandag 14 juli deed een 44-jarige man uit Almelo aangifte van mishandeling. Hij vertelde dat hij omstreeks 19.00 uur die avond op de Jan Steenstraat in zijn woonplaats zonder aanleiding met een boksbeugel was geslagen door een andere man. De 44-jarige liep verwondingen op in zijn gezicht en moest zich onder behandeling van een arts laten stellen. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de dader van de mishandeling. Naar aanleiding van het onderzoek kon op dinsdag 15 juli een 18-jarige man uit Leeuwarden worden aangehouden in Almelo. De 18-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-089802)

Man aangehouden na mishandelen collega

Enschede

Een 47-jarige man uit Enschede werd dinsdag 15 juli aangehouden, omdat hij een 44-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. De mishandeling vond plaats bij een bedrijf aan de Kuipersdijk in Enschede, waar beide mannen ten tijde van de ruzie aan het werk waren.

Op dinsdag 15 juli werd omstreeks 14.40 uur gemeld dat twee medewerkers van een bedrijf aan de Kuipersdijk in Enschede onenigheid met elkaar hadden. Ter plaatse bleken twee Enschedese mannen van 47 en 44 jaar tijdens het werk een discussie met elkaar te hebben gekregen. De discussie liep zo hoog op dat de 47-jarige zijn 44-jarige plaatsgenoot een kopstoot gaf. De 44-jarige Enschedeër, die door de kopstoot een hoofdwond opliep, deed aangifte van mishandeling. De 47-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 47-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt, hij moet zich op 23 juli bij de rechter verantwoorden. (08-090154)

Hennepkwekerij ontmanteld

De Lutte

Een 39-jarige man uit het Duitse München werd dinsdag 15 juli aangehouden, omdat in een woning die hij huurde aan de Rosmolen in De Lutte een hennepkwekerij werd ontdekt.

Op dinsdag 15 juli werd omstreeks 17.30 uur meldde een 51-jarige vrouw uit De Lutte dat in een door haar verhuurde woning aan de Rosmolen in haar woonplaats een hennepkwekerij was ontdekt. Ter plaatse spraken agenten met de 51-jarige eigenaresse en de huurder van de woning, een 39-jarige man uit München (D). Bij onderzoek in de woning werden in totaal 342 hennepplanten aangetroffen. Tevens bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De kwekerij werd ontmanteld en alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd.

De 39-jarige huurder van het pand werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-090238)

Beschonken bestuurder betrapt

Almelo

Een 49-jarige man uit Almelo werd in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Van Rechteren Limpurgsingel in zijn woonplaats.

Surveillerende agenten zagen woensdag 16 juli omstreeks 02.30 uur een automobilist slingerend over de Hofstraat rijden. Op de Van Rechteren Limpurgsingel werd de man aan de kant gezet. De man, een 49-jarige Almeloër, weigerde ter plaatse mee te werken aan een controle of er mogelijk sprake was van alcoholgebruik. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau, waar bij ademanalyse een alcoholpromillage van 2,01 bleek. Uit nader onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de 49-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-090358)

"Eerlijke" vinder ontpopt zich als chanteur

Hengelo

Een 22-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juli aangehouden. De man wordt verdacht van chantage van een 55-jarige plaatsgenoot.

Dinsdag 15 juli meldde omstreeks 23.45 uur een 55-jarige man uit Hengelo zich bij de politie. Hij vertelde dat zijn dochter die avond haar portemonnee verloren was en dat hij zojuist benaderd was door een man die de portemonnee gevonden had. De vinder had de man gezegd de portemonnee terug te willen geven in ruil voor geld. De 55-jarige deed aangifte van chantage. Agenten gingen omstreeks 00.15 uur die nacht naar de Dennenbosweg in Hengelo, waar de vinder en de 55-jarige hadden afgesproken om de portemonnee terug te geven. In de omgeving werd een man aangetroffen die in het bezit bleek te zijn van de verloren portemonnee. De man, een 22-jarige Hengeloër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de man in de loop van de nacht het bureau weer verlaten. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-090348)

Fietsendief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 18-jarige man uit Enschede werd dinsdag 15 juli aangehouden, omdat hij op heterdaad betrapt werd op diefstal van een fiets bij het station in zijn woonplaats.

Op dinsdag 15 juli werd omstreeks 22.30 uur gemeld dat een tweetal stadswachten een fietsendief achterna zat, die het rijwiel even daarvoor had weggenomen bij het station in Enschede. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de stadswachten een man vasthielden. Ze vertelden dat de man op heterdaad was betrapt met een gestolen fiets. De man, een 18-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. In de loop van woensdagochtend 16 juli kon hij, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de 18-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-090329)

Snelheidscontrole naar aanleiding klachten

Wierden

De politie Twente heeft dinsdag 15 juli tussen 10.30 uur en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op diverse wegen in Wierden naar aanleiding van klachten van bewoners.

Naar aanleiding van binnengekomen klachten van buurtbewoners, heeft de politie op drie locaties in Wierden snelheidscontroles gehouden. Tussen 10.30 uur en 14.00 uur werden snelheidscontroles gehouden aan de Oude Deldenseweg, de Industrieweg en de Piksenweg. In totaal werden 62 voertuigen gecontroleerd. Tegen één bestuurder is proces-verbaal opgemaakt omdat hij op de Industrieweg 79 km/u reed terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De snelheidscontroles worden gedaan om een beeld te krijgen met welke snelheid er wordt gereden. (08-090031)

Geen voorrang op rotonde, bromfietster gewond

Losser

Op woensdag 16 juli heeft een nog onbekend gebleven bestuurder van een rode personenauto geen voorrang verleend aan een bromfietsster op een rotonde in Losser. De 17-jarige bromfietsster is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagmorgen 16 juli omstreeks 7.45 uur, rijdt een 17-jarige Overdinkelse op haar bromfiets op de rotonde Enschedesestraat - Ds Froenplein in Losser. Hier krijgt zij geen voorrang van een rode auto die de rotonde oprijdt. Hoewel zij door voluit te remmen een aanrijding kan voorkomen komt ze wel ten val. Door de val raakt haar bromfiets beschadigd en raakt zij dusdanig gewond aan haar been dat zij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De bestuurder van de rode auto is doorgereden de Voswinkelweg in. (08-090380)

Snelheidscontroles

Twente

Dinsdag 15 juli heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Twente op diverse plaatsen in Twente snelheidscontroles gehouden. Alle overtreders kunnen een acceptgiro thuis verwachten.

Plaats: Enschede

Locatie: Lossersestraat
Toegestane maximumsnelheid: 80 km/u Tijd controle: 15.50uur tot 21.00 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 1657 Aantal processen-verbaal: 241
Hoogst gemeten snelheid: 125 km/u

Locatie: Weerseloseweg
Toegestane maximumsnelheid: 80 km/u Tijd controle: 13.50uur tot 17.00 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 1494 Aantal processen-verbaal: 53
Hoogst gemeten snelheid: 130 km/u

Plaats: Hengelo

Locatie: Enschedesestraat
Toegestane maximumsnelheid: 80 km/u Tijd controle: 10.00uur tot 16.05 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 2967 Aantal processen-verbaal: 50
Hoogst gemeten snelheid: 114 km/u

Locatie: Kuipersdijk
Toegestane maximumsnelheid: 50 km/u Tijd controle: 10.30uur tot 15.45 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 2546 Aantal processen-verbaal: 143
Hoogst gemeten snelheid: 75 km/u

Plaats: Markelo

Locatie: Lochemseweg
Toegestane maximumsnelheid: 80 km/u Tijd controle: 18.15 uur tot 20.00 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 292 Aantal processen-verbaal: 40
Hoogst gemeten snelheid: 111 km/u

Plaats: Deurningen

Locatie: Vliegveldstraat
Toegestane maximumsnelheid: 50 km/u Tijd controle: 13.55uur tot 16.15 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 843 Aantal processen-verbaal: 59
Hoogst gemeten snelheid: 73 km/u

Plaats: Diepenheim

Locatie: Lossersestraat
Toegestane maximumsnelheid: 80 km/u Tijd controle: 15.15 uur tot 17.45 uur Aantal voertuigen gecontroleerd: 831 Aantal processen-verbaal: 59
Hoogst gemeten snelheid: 117 km/u


---- --
Woensdag 16 juli 2008

(

Politie Twente start project 'Subjectieve verkeersonveiligheid' aan de Beuningerstraat in De Lutte

Op maandag 21 juli a.s. start de politie Twente met extra verkeerscontroles aan de Beuningerstraat in De Lutte, gemeente Losser. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is.

Aan de Beuningerstraat in De Lutte zijn reeds, naast snelheidmetingen, observaties uitgevoerd. Uit deze meting bleek dat er voornamelijk te hard gereden werd. Per 1 januari 2006 is de maximumsnelheid aldaar teruggebracht naar 60 km/u. De gemeente heeft deze weg hiervoor duurzaam veilig ingericht. In de periode van 10 juni tot 18 juni 2008 werden door de politie passerende voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed 88,7% harder dan 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bleek maar liefst 184 km/u te zijn. De overige klachten zijn via een enquête, die door de gemeente Losser is verstuurd naar 240 bewoners van onder andere aanwonenden van de Beuningerstraat geïnventariseerd. De metingen en de uitkomsten van de enquête vormen een nulmeting.

Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30- en 60 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

Net als in overige politieregio's is Twente gestart met het project: 'Subjectieve verkeersonveiligheid'. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) stelt middelen beschikbaar om klachten met betrekking tot de verkeersveiligheid te onderzoeken. De nadruk ligt op snelheidscontroles binnen de bebouwde kom, met name in 30 kilometerzones en bij scholen, alsmede ook buiten de bebouwde kom op wegen welke geheel conform de richtlijnen zijn uitgevoerd als 60 km zones.

Het project is een aanvulling op de reguliere controles van de Politie Twente. Ook is sprake van een planmatige werkwijze. De klachten worden vertaald in objectieve criteria, zodat verkeerscontroles op een verantwoorde manier worden ingezet. Op locaties waar gegronde klachten zijn, vinden extra controles plaats. Door middel van tussentijdse evaluaties worden zowel de onveiligheidsgevoelens als het overtredingsgedrag gemeten.

Heeft u het gevoel dat uw buurt niet verkeersveilig genoeg is? Meldt dit aan uw wijkagent! Hij of zij is 'het loket' voor deze klacht.