Politie Zuid-Holland-Zuid

16/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 16-07-2008 o Persberichten district I

JONGEN BEKOGELD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT - De politie wil in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de verwonding van een scooterbestuurder. Het 17-jarige slachtoffer uit Dordrecht reed op 16 juli rond 00.30 uur met zijn scooter op het fietspad aan de oostzijde van de rondweg N3. Hij kwam uit de richting van Papendrecht en reed in de richting van de wijk Sterrenburg en zag ter hoogte van de Galileilaan vier personen op het fietspad vóór hem lopen. Toen hij hen wilde inhalen, gooide één van hen een onbekend voorwerp naar de jongen. Hij werd vol in zijn gezicht geraakt, maar behield de macht over het stuur. Verderop kon de jongen veilig stoppen. Daar constateerde hij dat hij een glas uit zijn bril mist. Hij liep blauwe plekken en kneuzingen op en heeft in het ziekenhuis naar zijn letsel laten kijken. De dader zou een donkere huidskleur hebben; andere kenmerken van de dader en van de drie anderen zijn niet bekend. Ook is niet bekend waarmee de jongen bekogeld werd.
De politie is naar aanleiding van de aangifte een onderzoek gestart. Ze komt graag in contact met getuigen en met mensen die anderszins informatie hebben die naar de vier personen leidt. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Surveillancedienst van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 15 juli een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Damplein. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Eikenlaan en gaven hem een stopteken wegens het vermoeden van rijden onder invloed. De man slingerde over de weg en reageerde niet op stoptekens. Ook op de sirenes en zwaailichten die de agenten kortstondig aanzetten, reageerde hij niet. Uiteindelijk wist de politie de man klem te rijden op het Damplein. Hij werd aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man danig onder invloed van alcohol was, hij blies 2,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man werd gezien zijn psychische toestand ingesloten en beoordeeld door een ggd-arts. Die oordeelde dat de man woensdagmorgen heengezonden kon worden wat daarop ook gebeurde. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Chico Mendesring/Groenenzoom heeft dinsdagmiddag 15 juli een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een snorfiets met daarop twee personen. De snorfiets werd bestuurd door een 21-jarige jongeman uit Dordrecht, achterop zat een 19-jarige plaatsgenoot. Zij reden over het fietspad parallel aan de Groenezoom, komende uit de richting van het winkelcentrum. Op genoemde kruising reed 41-jarige vrouw uit Dordrecht in haar personenauto het kruisingsvlak op. Zij was de haaientanden reeds gepasseerd en reed inmiddels al op het fietspad toen de bestuurder van de snorfiets tegen de linkerzijde van haar auto aanreed. De automobiliste verklaarde dat zij hem niet aan heeft zien komen. Na de aanrijding verloor de 21-jarige snorfietser zijn zelfbeheersing en sloeg hard op de zijruit van de auto. De automobiliste schrok erg. De komst van de politie zorgde ervoor dat de gemoederen bedaarden. De 19-jarige passagier op de snorfiets raakte gewond. Hij werd op de wervelplank naar het ziekenhuis gebracht door ambulancepersoneel. Dit in verband met pijn aan zijn been, arm en rug.

BETRAPT OP WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Rotterdam is op dinsdagmorgen 15 juli aangehouden op het Statenplein wegens winkeldiefstal. De man stal in een winkel dvds met een totaalwaarde van zon 90 euro. De man werd buiten de winkel aangehouden door een beveiliger. Die droeg de dief over aan de politie. De jongeman bekende de misstap en werd na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.