Politie Gelderland-Zuid

Opschudding in de wijk Altrade

Nijmegen, 16-07-2008 o Buurtbewoners in de wijk Altrade hoorden veel gegil en geschreeuw uit een woning komen en alarmeerden de politie.

Agenten die bij de woning arriveerden, hoorden het gegil ook. Zij hoorden aan het geschreeuw en gegil dat een vrouw in paniek was in de woning en vermoedden dat ze in gevaar was. Er werd geroepen dat ze door een man werd bedreigd met een mes. Daarop hebben agenten direct besloten de woning te betreden.

Verontruste buurtbewoners

Via de achterzijde van de woning zijn agenten in bijzijn van een diensthond binnengekomen. Inmiddels waren vele buurtbewoners uitgelopen en zeer verontrust over de vrouw die zich nog in de woning begaf.

Overmeesterd

Agenten troffen een man en vrouw aan in de hal van de woning. Ze konden de 47-jarige man snel overmeesteren en de vrouw werd uit haar benarde positie bevrijd. Op de vloer van de hal troffen de agenten een mes aan. In het huis bleken, naast een 8-jarig kind van de vrouw, ook nog twee andere kinderen aanwezig. De oorzaak van de bedreiging en gijzeling ligt in de relationele sfeer. De man is overgebracht naar het hoofdbureau van de politie voor verhoor. Diezelfde avond zijn er al getuigen gehoord en op korte termijn zal het buurtonderzoek worden voortgezet. (13)