Politie Noord- en Oost Gelderland

Twee winkeldieven aangehouden

Apeldoorn, 16-07-2008 o De politie heeft dinsdag 15 juli twee winkeldieven in Apeldoorn aangehouden voor het wegnemen van goederen zonder deze te betalen. Een 38-jarige man uit de gemeente Apeldoorn werd in een winkel aan de Hoofdstraat betrapt. Een 39-jarige man uit de gemeente Epe werd aangehouden nadat hij goederen had meegenomen uit een winkel aan het Marktplein.

De beveiliging van de winkel aan de Hoofdstraat zag omstreeks 10:45 uur dat de 38-jarige man spullen meenam zonder deze te betalen. Hierop werd de man aangesproken en overgedragen aan de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hem een dagvaarding werd uitgereikt. Ook kreeg de man een winkelverbod opgelegd.

Oplettend winkelpersoneel van een winkel aan het Marktplein zag omstreeks 16:30 uur dat de 39-jarige man goederen meenam zonder deze te betalen. Ze konden een goed signalement van de verdachte geven waarop agenten de man even later konden aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Ook hij kreeg een winkelverbod opgelegd.