Waterschap Groot Salland

Verlaging storttarief afvalwater op rioolwaterzuiveringen

Laatste wijziging: 16 juli 2008

Het waterschap Groot Salland heeft het storttarief voor niet slibhoudend afvalwater verlaagd van EUR 4,70/m3 naar EUR 1,22/m3. Hiermee is dit tarief vergelijkbaar met de kosten voor de lozing van huishoudelijk afvalwater op de riolering. Met deze tariefsverlaging verwacht het waterschap illegale lozing van afvalwater op de riolering tegen te gaan.

Bij een controlebezoek van de afdeling Handhaving van het waterschap is geconstateerd dat afvalwater van een agrarisch bedrijfop de riolering werd geloosd. Dit is op basis van de Wet milieubeheer niet toegestaan. Het gevolg kan zijn dat door een illegale lozing op de riolering de doelmatige werking van een rioolwaterzuivering gevaar loopt en de kwaliteit van het oppervlaktewater negatief wordt beïnvloed.

Om zicht op de lozingen te kunnen houden biedt het waterschap de mogelijkheid dat afvalwater per as (giertank, tankwagen) naar een rioolwaterzuivering wordt vervoerd. Hier kan het worden gestort tegen een verlaagd tarief.

Het Waterschap Groot Salland beheert negen rioolwaterzuiveringen in: Kampen, Genemuiden, Dalfsen, Heino, Raalte, Olst, Deventer en twee in Zwolle (Spoolde en Hessenpoort).

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl