BedrijfsautoRAI

Iveco Trakker 10x8 voor Hagen Groep uit Weep

(7/16/2008)
Hagen Groep uit Weesp heeft onlangs uit handen van de heer E. Laffeber van Schouten Almkerk de sleutels ontvangen van de eerste van drie IVECO Trakkers.
De Hagen Groep opgericht in 1920, door de heer W. Hagen, is ontstaan doordat de heer Hagen met een zelf gemaakte trekschuit zand en grind ophaalde in vreeswijk en dit weer verkocht in de omgeving van Weesp. In de loop der jaren gingen de zonen zich met het bedrijf bemoeien en namen het uiteindelijk over. In de jaren â30 besloot de jongste zoon het bedrijf te verlaten, kocht een vrachtwagen en startte een eigen bedrijf. Voor de tweede wereld oorlog kochten zijn broers ook een vrachtwagen en sloten zich bij hem aan.

Na de oorlog groeide het bedrijf gestaag door en heeft zich vandaag de dag gespecialiseerd in vervoeren van zand, grind, beton en kan hiermee een complete grondverzettingswerkzaamheden aanbieden. Het bedrijf beschikt nu over 25 vaste medewerkers en heeft een wagenpark van 16 voertuigen.

De reeds geleverde Trakker van het type AD410T45, uitgevoerd met een Active Day cabine en een Cursor 13-motor welke een vermogen levert van 450pk. Deze door Schouten Almkerk zelf gebouwde Kipper is gebaseerd op een Iveco Trakker 8x8. Schouten heeft dit standaardvoertuig voorzien van een extra gestuurde as tussen as 2 en as 3. De asophanging compleet met elektro hydraulische besturing wordt geleverd door Weweler uit Apeldoorn. Het stuursysteem is voor Weweler ontwikkeld door VSE uit Veenendaal. De oliedruk voor het stuursysteem wordt door een standaard Iveco-stuuroliepomp verzorgd die op een standaard positie aan de motor gemonteerd is. Voor de onderdelen van de as, fusee en remmen wordt gebruik gemaakt van standaard Iveco componenten, die een eenvoudige service en beheersbare kosten garanderen.

Het chassis van de Trakker 5-asser weegt 13800kg. Met een 23m3 niet geisoleerde kipperopbouw weegt het voertuig compleet 19480kg. Het GVW van de Trakker 10x8 is 49000kg. Het laadvermogen wat dan overblijft is 29520kg.

Dit indrukwekkende voertuig heeft tijdens de TKD dagen in Barneveld van afgelopen maand laten zien wat het allemaal in zijn mars had. De Trakker had dan ook helemaal geen moeite om het zware zandparcour te trotseren.

The European Road Transport Show 2007