Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070825290

Vragen van de leden Karabulut en Ulenbelt (beiden SP) aan de staatssecretaris en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over intrekken van steun aan succesvol Wajongproject ondanks eerdere toezeggingen. (Ingezonden 15 juli 2008)


1
Wat is uw reactie op het bericht dat het Amsterdamse werkbegeleidingsproject Trainee + ondanks eerdere toezeggingen toch geen subsidie van het rijk gaat ontvangen per 1 augustus 2008 en hierdoor gevaar loopt? 1)


2
Is het waar dat Trainee + ondanks eerdere door u gedane toezeggingen geen subsidie van het Rijk ontvangt? Zo ja, kunt u dat toelichten? Zo neen, welke afspraken zijn er dan wel gemaakt?


3
Deelt u de mening dat een succesvol project zoals Trainee + dat 75% van de deelnemers aan werk helpt, structurele steun verdient van het Rijk? Zo ja, gaat u uw eerdere toezeggingen dan alsnog nakomen? Zo neen, hoe verhoudt zich dat tot uw kabinetsdoelstellingen om jongeren met een arbeidshandicap aan werk te helpen?


4
Deelt u de mening dat de werkwijze van Trainee + navolging verdient? Zo ja, welke acties gaat u ondernemen om dit te realiseren? Zo neen, hoe bent u dan voornemens om meer jongeren met een arbeidshandicap aan een baan te helpen?


5
Wat is uw reactie op het feit dat juist de twee betrokken ministeries niet samenwerken rond dit project om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten? Hoe gaat u ervoor zorgen dat deze twee ministeries in de toekomst wel de benodigde samenwerking vorm gaan geven?


1) Parool, 9 juli 2008