Gemeente Rotterdam

Vakantietip: lekker fietsen in groen Rotterdam
Doe mee en win een fiets!

Win deze fleurige fiets!

Ontdek nu hoe verrassend groen Rotterdam is met de nieuwe toeristische fietskaart Groen Rotterdam. De fietsroute heeft een totale lengte van 29 kilometer en is ook uitstekend op te delen in een aantal kleinere routes. Groen Rotterdam is gratis verkrijgbaar bij de VVV Rotterdam Store, het City Informatiecentrum en de Centrale Bibliotheek. De kaart is ook te downloaden. Ga op pad met een spliksplinternieuwe fleurige fiets, die u kan winnen als u zich aanmeldt voor de Groenjaar nieuwsbrief!

De fietsroute start in Rotterdam Centrum. Via een lus op Zuid komt u op plekken die heel verrassend zijn. De fietskaart staat boordevol informatie over de groene attracties van de stad zoals het bekende Park bij de Euromast, de singels en het Kralingse Bos. U ontdekt de groene juweeltjes van Rotterdam, zoals het Park Schoonoord en de verscholen Kralingse Kruidentuin. U rijdt langs schooltuin de Enk (een idyllische oase aan de rand van Tuindorp Vreewijk), over de romantische Kromme Zandweg en door het Park de twee Heuvels. En u fietst door twee authentiek Rotterdamse natuurgebieden: het Eiland van Brienenoord en Polder de Esch.

Gratis verkrijgbaar
De nieuwe fietskaart Rotterdam Groen is een aanwinst voor iedereen die er eens lekker op uit wil in Rotterdam. Bij elkaar fietst men er ruim een halve dag over maar hij kan ook gesplitst in een noord en een zuid route worden gedaan. De kaart is handig te vouwen en is gratis te verkrijgen bij de VVV Rotterdam Store, City Informatiecentrum, en de Centrale Bibliotheek. De kaart is ook te downloaden op www.groenjaar.nl. De fietskaart Groen Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Marketing en het Groenjaar 2008.

Win een fiets!
Iedereen die zich voor 16 augustus aanmeldt voor de Groenjaar nieuwsbrief maakt kans op een spiksplinternieuwe fiets ter waarde van 340,-. U kunt een fleurige dames- of een stoere herenfiets winnen. Stuur een e-mail naar groenjaar@rotterdam.nl en vermeld daarbij 'Nieuwsbrief Fietsactie'.

Bron: Gemeentewerken, 16-07-2008