Politie Gelderland-Zuid

Bedreiging en beroving in het Kronenburgerpark

Nijmegen, 16-07-2008 o In het Kronenburgerpark in Nijmegen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een 25-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige vrouw uit Amsterdam bedreigd en beroofd.

De man en de vrouw waren na een avond uitgaan naar het Kronenburgerpark gegaan om daar te wachten tot zij de eerste trein konden nemen richting Utrecht. In het park werden zij aangesproken door een man met de vraag of zij een sigaret voor hem hadden. De man uit Utrecht gaf aan dit niet te hebben, waarna hij werd gevraagd om geld en sieraden. In de tussentijd waren er nog vijf anderen om hen heen gaan staan, waardoor de man en de vrouw ingesloten waren.

Bedreigend

Er ging een behoorlijke dreiging van de groep uit. De tassen van de slachtoffers werden doorzocht op waardevolle zaken en ondertussen werden bedreigingen geuit. Nadat zij een mobiele telefoon uit de tas hadden genomen, gingen de verdachten ervandoor. Hierna hebben de man en de vrouw melding gemaakt van de bedreigingen en beroving bij de politiepost op het station. (15)