AutoRai

Honda Civic Silverstone zoekt snelle beslissers

(7/16/2008)
Honda levert de Civic tijdelijk als Silverstone, een extra rijk uitgeruste uitvoering met onder meer een navigatiesysteem, parkeersensoren en metallic lak. Hij deelt zijn naam met het Britse Formule 1-circuit waar het F1-team van Honda onlangs een podiumplaats haalde. Net als in de Formule 1 is haast geboden, want de Civic Silverstone is beperkt leverbaar.

Als basis nam Honda de Civic Sport. De Silverstone is nog rijker uitgerust en toch is de prijs verlaagd. Dit voordeel kan oplopen tot ruim 3.000 euro. De Silverstone is standaard voorzien van een Honda Compact Navigatie Systeem, parkeersensoren in de achterbumper en metallic lak. Er is keus uit drie motoren: de 1.4 i-DSi (83 pk), de
1.8 i-VTEC (140 pk) en de 2.2 i-CTDi diesel (140 pk). De beide benzinemotoren zijn leverbaar met Hondaâs automatische i-Shift transmissie (met sportieve F1 paddles aan het stuur). Een Honda Civic Silverstone is er al vanaf 22.450 euro.

Prijzen
Het opvallende ontwerp van de Honda Civic heeft al de nodige prijzen opgeleverd. Een daarvan is de red dot âbest of the bestâ design award, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Volgens het Design Zentrum is het ontwerp van de Civic een ârevolutieâ.

De Civic wordt gebouwd in de Honda-fabriek in het Britse Swindon. Daar liep in november 2007 het miljoenste in Europa gebouwde exemplaar van de band. Behalve de Civic bouwt Honda daar ook de Civic Type S en de Civic Type R.