Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Drie aanhoudingen dankzij medewerking burgers

Naarden/Hilversum, 16-07-2008 o In de vroege ochtend van woensdag 16 juli zijn er drie verdachten van inbraak of poging inbraak aangehouden dankzij de medewerking van burgers.

In de Schoutenstraat in Hilversum zag een getuige woensdag 16 juli rond half drie in de ochtend het alarm afgaan bij een winkel in de Schoutenstraat. Ook zag hij een man van een dakgoot springen. De getuige waarschuwde de politie en volgde de man. Zo kon korte tijd later de man als verdachte van poging inbraak worden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige inwoner van Rotterdam. Een nader onderzoek is ingesteld.

Rond 1.15 uur meldde een buurtbewoner meldde dat een man zich vreemd gedroeg in de Litszlaan in Naarden en zich ophield in een tuin. De politie stelde een onderzoek in de buurt in en trof op de Amersfoortsestraatweg een man aan die aan het signalement voldeed. De man bleek goederen bij zich te hebben die eerder op de avond werden gestolen uit een woning op de Chopinlaan. Daar werd via een openstaand balkondeur de woning betreden. Een portemonnee, sieraden, sleutels en een fotocamera werden weggenomen. Een nader onderzoek is ingesteld. De verdachte is een 37-jarige inwoner van Amsterdam.

In de Schoutenstraat in Hilversum zag een getuige rond half drie in de ochtend het alarm afgaan bij een winkel in de Schoutenstraat. Ook zag hij een man van een dakgoot springen. De getuige waarschuwde de politie en volgde de man. Zo kon korte tijd later de man als verdachte van poging inbraak worden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige inwoner van Rotterdam. Een nader onderzoek is ingesteld.

Een 16-jarige jongen zag rond zes uur in de ochtend hoe een man een openstaande garage verliet met in zijn handen twee tassen vol spullen. De jongen vertrouwde het niet, belde de politie en volgde ondertussen de man. Op basis van de door de jongen gegeven aanwijzingen en signalement kon de man, een 36-jarige inwoner van Naarden, worden aangehouden. In zijn bezit had hij elektrisch gereedschap afkomstig uit de garage. De garage was niet afgesloten.