Senternovem


14-07-2008 | Food - Samenwerken met India

In de komende call voor het thema Food, Agriculture & Fisheries and Biotechnologie zijn er een aantal onderwerpen specifiek gericht op samenwerking met India. Voor deze onderwerpen is er een andere indieningsprocedure dan gebruikelijk.

De Europese Commissie zal samen met de Indiaase overheid een `Coördinated call' uitvoeren binnen het thema Food, Agriculture & Fisheries and Biotechnologie.
Dit houdt in dat projecten binnen deze call voor de helft door KP7 gefinancierd worden en voor de andere helft door het departement voor biotechnologie in India. De coördinated call wordt gepubliceerd binnen de normale call voor Food, Agriculture & Fisheries and Biotechnologie.

Er zijn twee onderwerpen aangewezen voor samenwerking met India: o development of functional foods and ingredients o valorisation of by-products in food processing

Voor beide projecten is de maximale EU-subsidie 1,5 miljoen euro. Daarbovenop komt een maximale bijdrage van de Indiaase overheid van
1,5 miljoen euro per project.

Projecten moeten bestaan uit twee delen: een project met een Europees consortium en een project met een Indiaas consortium. Het Europese project dient u in bij de Europese Commissie, zoals gebruikelijk voor alle KP7 projecten.
Het Indiaase project wordt ingediend bij het departement voor biotechnologie in India.

Er moet een duidelijke link zijn tussen beide deelprojecten. Alleen wanneer beide projecten goedgekeurd worden komt u voor financiering in aanmerking.

Voor alle andere projecten in de komende call kunt u ook met India samenwerken, hiervoor gelden geen speciale regels.

Contact
Casper de Swarte