Heijmans N.V.

16 juli 2008

HEIJMANS VERLENGT N36 BIJ OMMEN

s-Hertogenbosch Heijmans Infra is door Rijkswaterstaat gekozen voor het ontwerp en de realisatie van de omleiding Ommen. De aanneemsom bedraagt circa 19 miljoen. Het door Heijmans ingediende voorstel is naast prijs, ook op kwaliteit getoetst. Uiteindelijk is de kwaliteit van de aanbieding doorslaggevend geweest voor de beslissing van Rijkswaterstaat.

Het contract betreft negen kilometer autoweg met twee rijstroken tussen de rotonde Witte Paal (N34/N36) en de rijksweg N48 Ommen-Hoogeveen. De nieuwe autoweg wordt voorzien van vier viaducten voor lokaal verkeer en een brug over het Ommerkanaal. Bij de Witte Paal is een tunnel voorzien voor fietsers en ander langzaam verkeer. De aansluitingen op de rijkswegen N48 en N34/N36 worden uitgevoerd als meerstrooksrotondes. Bij de Witte Paal wordt een carpoolplaats aangelegd.

De wijze waarop Heijmans invulling zal geven aan het projectmanagement, risicomanagement en technisch management wordt door Rijkswaterstaat als goed tot uitstekend beoordeeld. Mede hierop is het besluit van Rijkswaterstaat gebaseerd het werk aan Heijmans te gunnen.

Het werk zal in de tweede helft van 2008 worden voorbereid. De feitelijke uitvoering start begin 2009. Het werk wordt uiterlijk najaar 2010 opgeleverd.