Leiden Aanrijding

Op de Langegracht gebeurde woensdag 16 juli rond 11.10 uur een aanrijding waarbij drie auto's tegen elkaar werden geschoven door een vierde auto die bestuurd werd door een 24 jarige vrouw uit Oegstgeest. Zij had geen kans gezien om op tijd tot stilstand te komen voor de voor haar stilstaande auto's. De bestuurster van de auto die zij aanreed, een 47 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Bestolen van I-Pod

Een 17 jarig meisje uit Leiden is woensdag 16 juli rond 11.45 uur op de Churchilllaan bestolen van haar I-Pod. Zij fietste daar toen een donker blauwe scooter met daarop twee jongens langsreed en één van de jongens haar I-Pod uit haar handen rukte. Het meisje kwam daardoor ten val. Naast het verlies van haar I-Pod liep zij schaafwonden op en raakte haar fiets en mobiele telefoon beschadigd. De politie is met een onderzoek begonnen.

Alphen a/d Rijn Rood-licht controle

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 16 juli tussen 09.00 en 14.30 uur een rood-licht controle gehouden op de Conradstraat. Vanwege wegwerkzaamheden zijn door voor de goede doorstroming van het verkeer en de veiligheid van de weggebruikers tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Het bleek dat veel bestuurders in de fout gingen. In totaal werden 75 overtreders genoteerd. Zij krijgen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus.

Nieuwerkerk a/d IJssel Snelheidscontrole

De politie hield woensdag 16 juli tussen 07.15 en 08.45 uur een snelheidscontrole op de Zuidplaslaan. Zo'n 475 voertuigen passeerden de radarwagen. Van dit aantal reden 22 bestuurders harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h.. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. De politie zal de controles ter verbetering van de vekeersveiligheid blijven herhalen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Rijden zonder rijbewijs

Een 22 jarige man uit Moordrecht probeerde woensdagmorgen 16 juli op slinkse wijze van de politie een verklaring te krijgen dat hij zijn rijbewijs kwijt was. Zover kwam het niet omdat de politie na het raadplegen van de registers er achter kwam dat de man van de rechter niet mocht rijden. Van 28 april tot 24 december van dit jaar was hem dat bij vonnis opgelegd. Na die mededeling verliet de Moordrechter het bureau weer. Agenten hielden hem in de gaten en zagen dat hij achter het stuur van een bedrijfsbus stapte en wegreed. Vervolgens werd hij aangehouden en zijn bedrijfsbus in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Krimpen a/d Lek Snelheidscontrole

De politie hield dinsdag 15 juli een snelheidscontrole op de Molendijk. Gemeten werd met de lasergun. Zeven bestuurders van voertuigen reden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/h. De overtreders werden terplaatse staande gehouden en kregen direct een bekeuring. De Molendijk is voor de politie een weg waar in het belang van de verkeersveiligheid een regelmatige controle op snelheid nodig is. Ook uit de buurt krijgt de politie regelmatig klachten over hardrijders.