Leefbaar Rotterdam

woensdag, juli 16, 2008

Hoek van Holland gered?

Vanmorgen werd in een raadscommissie wederom de toekomst van het recreatieoord besproken. Waar Leefbaar raadslid Dries Mosch zich al jaren sterk voor maakt, lijkt nu te gaan gebeuren: het recreatieoord wordt gegund aan de bewoners of blijft in gemeentehanden.

Dat was althans wat PvdA raadslid Mathijs van Muijen, na veel gedraai verkondigde, tot grote opluchting van de massaal aanwezige bewoners. Als de PvdA voet bij stuk houdt betekent dat goed nieuws voor de recreanten. Zij hoeven dan niet bang te zijn dat zij er door een commerciële projectontwikkelaar afgeknikkerd worden.

De verantwoordelijk wethouder Bolsius besloot onder druk van de commissie om nogmaals met een vertegenwoordiging van de recreanten om de tafel te gaan zitten. Evengoed verlangde de wethouder wel van de commissie een uitspraak over de te volgen koers, als het met de recreanten niet zou lukken. In dat laatste geval zou de wethouder met een commerciële partij in zee gaan. Een grote meerderheid, bestaande uit PvdA, Leefbaar en de SP, heeft nu in de commissie gezegd dat de gemeente in dat geval eigenaar van het terrein moet blijven.

Morgen komt in een Tweeminutendebat de kwestie in de raad aan de orde. Als de PvdA niet terugkomt op de gedane toezegging is hiermee, voor de mensen met een huisje op het park, het gevaar geweken.