Ingezonden persbericht

Documentaire over explosieve situatie tussen Australische moslims en de rest van de bevolking

De relatie tussen de Australische moslimgemeenschap en de rest van de Australische bevolking staat op scherp. Jonge Australische moslims worden geconfronteerd met een toenemende achterdocht en vijandigheid van de rest van de natie en ervaren dat zij zich steeds meer een vreemde gaan voelen in hun eigen land. In 'World's Untold Stories: Dangerous Ground' staat de vraag centraal: is Australië's antwoord op het terrorisme de oorzaak van deze tweedeling? De documentaire laat zien dat veel jonge moslims met een 'Arabisch uiterlijk' zich unfair en agressief bejegend voelen door politie en veiligheidsmensen. Een specialist waarschuwt voor groeiende radicalisering van groepen jonge moslims in de grote steden in Australië, als gevolg van de houding van de politie en het grote publiek. Hij is bezorgd dat uitstoot en isolatie een perfecte voedingsbodem vormen voor extremisme en uiteindelijk terrorisme. Kan het probleem opgelost worden en zullen Australische moslims ooit daadwerkelijk geaccepteerd worden?

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Dangerous Ground duurt een half uur en wordt uitgezonden op;

Woensdag 16 juli om 19.30 uur

Zaterdag 19 juli om 13.00 uur

Zondag 20 juli om 23.00 uur

Noot voor de redactie (