Gemeente Rotterdam

Nr. 132
11 juli 2008

Preventief fouilleren in Delfshaven

Burgemeester Opstelten heeft het gebied Delfshaven (de gehele deelgemeente) aangewezen als gebied waar preventief mag worden gefouilleerd. De aanwijzing geldt met ingang 16 juli 2008 en duurt tot 15 januari 2009. Op dit moment is in dit gebied reeds een aanwijzing van kracht die tot 16 juli geldt.

Continuering van preventief fouilleren is nodig om de veiligheid in de deelgemeente Delfshaven nog verder te verbeteren. Bij de 23 acties over de afgelopen zes maanden zijn 49 wapens aangetroffen. Er is daarom nog steeds sprake is van een verhoogde kans op de aanwezigheid van personen die in het bezit zijn van een wapen. Om het risico van (vuur)wapenbezit en gebruik terug te dringen is een voortzetting van de veiligheidsaanpak noodzakelijk.

In het door de burgemeester aangewezen gebied kan de officier van justitie op grond van de artikelen 50, 51 en 52 Wet wapens en munitie, gelasten dat voor de duur van maximaal 12 uur tegenover een ieder de bevoegdheid wordt uitgeoefend om: . Verpakkingen van goederen, met inbegrip van reisbagage, te openen; . Vervoermiddelen te onderzoeken;
. Een ieder aan de kleding te onderzoeken op wapens en munitie.

noot voor de redactie/