Raad van State


woensdag 16 juli 2008
Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen om een bouwvergunning te verlenen voor het vergroten van een woonwagen aan de Binderij in Amstelveen. Het vloeroppervlakte van de woonwagen wordt vergroot. Verder wordt er een etage op gebouwd. Het gemeentebestuur heeft de vergunning geweigerd, omdat de woonwagen in strijd met het bestemmingsplan 6,6 meter hoog wordt. Volgens het gemeentebestuur is een maximaal hoogte van 5,5 meter toegestaan. De woonwagenbewoner komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200708235/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.45 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Renkum heeft verleend voor de bouw van een aantal woongebouwen bij het dr. Leo Kannerhuis aan de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg in Oosterbeek. Het gaat om een centrum voor autistische jongeren. De extra woongebouwen zijn nodig om de jongeren in kleinere groepen te kunnen laten wonen. Twee omwonenden hebben tegen de vergunning beroep ingesteld. De rechtbank in Arnhem heeft hun beroep gegrond verklaard, omdat volgens haar de woongebouwen in strijd met het bestemmingsplan zijn. De woongebouwen zijn alleen toegestaan als sprake is van zelfstandige bewoning, aldus de rechtbank. Dit is volgens haar niet het geval vanwege het toezicht dat op de jongeren worden gehouden. De gemeente en de stichting dr. Leo Kannerhuis komen tegen de uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200708351/1)