Gemeente Waterland


Nieuw kindercentrum in register kinderopvang Waterland

Op 1 januari 2005 is de Wet Kinderopvang in werking getreden. Deze wet bepaalt dat de gemeente een register van gemelde kindercentra en gastouderbureaus moet bijhouden.

Het register wordt periodiek aangepast met veranderingen en nieuwe aanmeldingen. Per 10 juni 2008 zijn er veranderingen doorgevoerd in het register Kinderopvang. Het register Kinderopvang en het register Peuterspeelzalen kunt u downloaden via deze website, klik hier. Zie het origineel


De hierin opgenomen instellingen voor Kinderopvang (en Gastouderopvang) moeten voldoen aan de in de wet opgenomen kwaliteitseisen. Deze richtlijnen worden gecontroleerd door de GGD voordat een kinder-dagverblijf of gastouderbureau in exploitatie genomen mag worden. De GGD bezoekt de kinderdagver-blijven en gastouderbureaus jaarlijks. U kunt de inspectierapporten bekijken op de website van de GGD Zaanstreek-Waterland: www.ggdzw.nl.

Conform artikel 61 van de Wet Kinderopvang zijn per 1 juni 2008 de volgende toezichthouders bij de GGD Zaanstreek Waterland aangewezen om de inspecties uit te voeren:

* mevrouw C.W.M. Brands, sociaal verpleegkundige
* mevrouw J.M. Veldhuis, sociaal verpleegkundige
* mijnheer D. Brouwer, sociaal verpleegkundige