Imtech NV

Published: 07:30 16.07.2008 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech neemt drie Belgische ICT-bedrijven over

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in België drie ICT-ondernemingen overneemt. Hiermee verwerft Imtech ook in België een ICT-positie. Het gaat om de ICT-bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions. De overnameprijs (inclusief earn-out) is gebaseerd op zes maal de EBITA en wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van alle drie de ondernemingen blijft na overname aan.

Bestuursvoorzitter René van der Bruggen van Imtech ziet deze overnames als de volgende logische stap in de uitbouw van Imtech's ICT-activiteiten in Europa: 'We hebben al sterke ICT-posities in Nederland en Duitsland. Eerder dit jaar hebben we door middel van een overname een goede uitgangspositie in de UK verworven en nu ook in België. De overgenomen bedrijven sluiten naadloos aan op ons ICT-portfolio zowel op het gebied van software, hardware als ICT-services. Bovendien betekenen deze nieuwe overnames dat we onze partnerships met IBM en Microsoft verder versterken. Imtech bezit de ambitie om op termijn uit te groeien tot één van de sterkste partners in Europa van zowel IBM als Microsoft.'

Profiel Fit IT, Ebit en Thinking Solutions
De drie over te nemen Belgische ICT-ondernemingen werken reeds intensief samen en kennen elkaar dan ook goed. De drie bedrijven passen uitstekend in het ICT-dienstenportfolio dat Imtech ook elders in Europa aanbiedt. Dit maakt kennisuitwisseling tussen medewerkers mogelijk en synergie logisch. Fit IT (gevestigd in Merelbeke, nabij Gent), opgericht in 1996 en zowel IBM Premier Partner als Microsoft Gold Certified Partner, is gespecialiseerd in ICT-infrastructuuroplossingen en gerelateerde diensten. Tevens biedt FIT IT haar klanten de mogelijkheid tot ICT managed services, waardoor deze zich beter kunnen richten op hun core business. Ebit (eveneens gevestigd in Merelbeke) is een aantal jaren bestaande softwarespecialist en levert als IBM Business Partner maatwerksoftware op basis van Java en Open Source technology. Thinking Solutions (gevestigd in Gent), opgericht in 1999, is zowel IBM Partner (Ascential en Cognos) als SAP Partner (Business Objects) en onder meer gespecialiseerd in business intelligence, data warehousing en performance management. De ondernemingen kennen een sterke reputatie en tellen een brede basis van ruim 150 gerenommeerde klanten. In totaal tellen de drie bedrijven ruim 70 medewerkers en realiseerden in 2007 opbrengsten van nagenoeg 18 miljoen euro.

Verdere groei
Aansluiting van de drie Belgische ICT-bedrijven bij Imtech maakt verdere groei mogelijk, zowel vanuit de Europese ICT-activiteiten van Imtech als vanuit de financiële solvabiliteit en de sterke marktpositie (ruim 200 miljoen euro opbrengsten) die Imtech reeds met zijn bestaande activiteiten in België bezit.

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door business intelligence en overkoepelende ICT-applicaties. Uitbreiding van de Europese ICT-activiteiten van Imtech is voornamelijk gericht op versterking van de positie als business partner van Microsoft en IBM. In Nederland, Duitstalige landen en de UK is inmiddels een sterke positie opgebouwd als IBM en Microsoft partner via Imtech ICT (Nederland), Fritz und Macziol en Infoma(TM) (voornamelijk in Duitsland, maar ook in Zwitserland en Oostenrijk) en REAL Solutions (UK). De ambitie is om via acquisities ook in andere Imtech-landen een vergelijkbare positie op te bouwen. De overname van de drie Belgische ICT-bedrijven past prima in dit strategisch kader.

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Mark Salomons
Secretaris van de Vennootschap
T: +31 (0)182 543 514
E: mark.salomons@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu