Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 16 juli 2008

Hasseltrotonde weer teruggeven aan de Tilburgers!!

Een kunstenaar heeft van de gevestigde Tilburgse politiek een kleurloos en kaal draaiend huis van 400.000 euro mogen plaatsen op de Hasseltrotonde. Er is een troosteloze, saaie en verwaarloosde rotonde achtergebleven vol met onkruid. Het bloemenbed dat vroeger de rotonde zo mooi maakte heeft plaats gemaakt voor een peperduur belachelijk kunstwerk en een hoop onkruid. Die fleurige en mooie rotonde van weleer met een fraai bloemenbed werd zeer op prijs gesteld door het overgrote deel van de Tilburgers. Ik heb Burgemeester Vreeman eens horen zeggen dat de Kruikezeiker een troosteloze uitstraling heeft die niet bij Tilburg paste en weggehaald kon worden waar de LST het absoluut niet mee eens was. De LST durft nu wel stellig te zeggen dat het huis op de Hasseltrotonde pas echt een troosteloze en kleurloze uitstraling heeft en absoluut niet bij Tilburg hoort en wat betreft veel Tilburgers verkocht kan worden aan de hoogste bieder, als er sowieso een bieder te vinden is. Wij van de Lijst Smolders zijn realistisch en weten dat de politieke partijen die deze stad besturen een richting hebben gekozen van Adje-theaters en draaiende huizen. Daarom zal dat draaiend huis nooit verkocht of weggehaald gaan worden, zolang zij daar op het pluche zitten.

Een en ander noopt ons daarom tot het stellen van onderstaande vragen :


1) Bent u bereid om de inmiddels lelijke rotonde weer in ere te herstellen door al dat onkruid weg te halen en de rotonde weer te voorzien van mooie bloemen en planten?
2) Zo nee, bent u dan soms bang dat het draaiend huis in het niet zal vallen bij de mooie bloemen en symbool zal gaan staan voor de gigantische geldverkwisting en wanbeleid van de al veel te lang heersende Tilburgse politieke partijen.

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --