Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaaltechniek (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

16 juli 2008, Utrecht
------

Beslaglegging moet achterstallig salaris van werknemers veilig stellen

CNV stuurt deurwaarder langs Ladder- en Steigerfabriek Centrum

Een gerechtsdeurwaarder heeft, op verzoek van CNV Metaaltechniek, beslag gelegd op Ladder- en Steigerfabriek Centrum in Heerenveen. Deze vergaande stap moet de rechten van werknemers veiligstellen, die zo'n 65.000 euro aan achterstallig salaris van hun werkgever tegoed hebben.

Het gaat hierbij om te weinig loon, het niet uitbetalen van de cao-loonsverhoging en het niet uitbetalen van de eenmalige uitkering van 200 euro die in de cao is afgesproken. De directie heeft de werknemers al meer dan vijf jaar structureel te weinig betaald, zo is gebleken.

CNV Metaaltechniek heeft daarom begin vorige week geëist dat de werknemers het achterstallige salaris alsnog zouden krijgen, uiterlijk vrijdag 11 juli. Dat is echter niet gebeurd. "Dit betekent dat we nu verdere juridische stappen nemen", zegt Anton Meijerman van CNV Metaaltechniek. "In afwachting van de uitspraak van de rechter hebben we nu beslag laten leggen op het bedrijf. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen waardevolle spullen uit het bedrijf mogen verdwijnen. Op die manier willen we voorkomen dat het bedrijf wordt leeggehaald en de werknemers naar hun geld kunnen fluiten."

Schellart Advocaten in Utrecht behartigt de belangen namens CNV Metaaltechniek. De rechtbank in Leeuwarden zal zich nu over de kwestie buigen. Meijerman is overigens optimistisch over de afloop: "De werkgever heeft zich niet aan de cao gehouden, dat kunnen we heel duidelijk aantonen. Het is eigenlijk heel simpel: de werknemers hebben gewoon recht op hun geld. We hopen in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt."