Persbericht

CIBER is Advanced Business Partner van JBoss

Eindhoven, 16 juli 2008 ICT-dienstverlener CIBER Nederland is System Integrator Advanced Business Partner geworden van JBoss, een divisie van Red Hat. De partnerovereenkomst heeft betrekking op de Middleware van JBoss.

JBoss Enterprise Middleware is Java-gebaseerde open source software voor het opzetten en onderhouden van web-applicaties in een Service-Oriented Architecture (SOA). CIBER heeft JBoss al onder meer toegepast bij NXP, als onderdeel van een applicatie voor het invullen en verwerken van investeringsaanvragen. Ook is een aantal CIBER-consultants gecertificeerd op het gebied van JBoss.

De partnerovereenkomst houdt in dat CIBER toegang krijgt tot de trainingen en technische ondersteuning van JBoss. Juist deze ondersteuning is een eigenschap waarin JBoss zich positief onderscheidt van andere open source softwareleveranciers, zegt Jordan van Est, Service Line Manager Java van CIBER: Zowel op het gebied van ondersteuning als op het gebied van kwaliteit kan JBoss zich meten met commerciële software. CIBER-consultants dragen zelf ook bij aan de open source-ontwikkeling van JBoss.

Mohamed Yassini van JBoss is blij met de overeenkomst met CIBER: De maatwerkoplossing die CIBER-consultants bij NXP hebben geïmplementeerd, geeft ons veel vertrouwen in de samenwerking. Mede door onze ondersteuning en de certificering van de CIBER-consultants verwacht ik dat onze partnerovereenkomst zal leiden tot uitstekende gezamenlijke resultaten.

(152 woorden)