Rechtbank Breda


Digitaal procederen bij de bestuursrechter

Breda, 16 juli 2008 - In de media zijn berichten verschenen waarin staat dat het vanaf nu mogelijk is om beroepschriften per e-mail naar de bestuursrechter te sturen. Deze berichten zijn niet geheel juist.

Afgelopen vrijdag 11 juli 2008 heeft het kabinet besloten om de wet op dit punt te gaan wijzigen (zie: persbericht). Het kabinet heeft daarom een wetsvoorstel naar de Raad van State gestuurd. De Raad van State adviseert over dit wetsvoorstel. Daarna zal behandeling in de Tweede kamer en Eerste kamer moeten plaatsvinden.

De wet moet eerst gewijzigd worden omdat er nu in de wet staat dat stukken schriftelijk en ondertekend moeten worden ingediend. Daardoor is het nu (nog) onmogelijk om per e-mail beroepschriften in te dienen. De gewijzigde wet zal waarschijnlijk in 2009 in werking treden.

Tegen beslissingen op bezwaar genomen door het UWV Breda in sociale verzekeringszaken heeft de burger dan de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen bij de rechtbank Breda. Naast de mogelijkheid digitaal beroep in te stellen blijft het dan mogelijk schriftelijk beroep in te stellen.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 16 juli 2008