Gemeente Sittard-Geleen


087_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Start inzendingen Vrijwilligersprijs 2008

Sittard-Geleen, 16 juli 2008 --- Ook dit jaar weer kunnen personen en organisaties worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de vrijwilligersprijs 2008 van Sittard-Geleen. De jaarlijkse vrijwilligersprijs wordt op 29 oktober uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie of een vrijwilliger. Er is eveneens een aanmoedigingsprijs voor de jonge vrijwilliger. Het is voor het eerst dat er een prijs beschikbaar is voor de 'jonge vrijwilliger'. De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met de VrijwilligersCentrale, onderdeel van Partners in Welzijn (PIW). Wethouder Zorg, Berry van Rijswijk: 'Het belangrijkste doel van de prijs is de erkenning en waardering voor vrijwilligerswerk uit te spreken en vrijwilligerswerk te stimuleren'.

Tot en met 19 september kunnen personen en organisaties worden voorgedragen voor deze prijs. Dat kunnen personen zijn, maar ook een vrijwilligersorganisatie die uitzonderlijk presteert of een gedegen vrijwilligersbeleid voert kan worden voorgedragen. De kandidaten moeten als werkgebied de gemeente Sittard-Geleen hebben. Individuele vrijwilligers kunnen alleen door derden worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de vrijwilligersprijs. De criteria die hiervoor gelden, vinden zij bij het voordrachtenformulier. Een neutrale en deskundige jury selecteert uit alle inzendingen voor de drie categorieën, drie genomineerden. Hieruit worden de uiteindelijke prijswinnaars bepaald die in oktober worden bekendgemaakt.

Aanmelding

Aanmeldingsformulieren zijn te downloaden via: www.vrijwilligerswerk-wm.nl of telefonisch aan te vragen via Partners in welzijn (PIW), 046-457 57 00.

De aanmeldingsformulieren zijn ook af te halen.

Sittard: Partners in Welzijn -- Welzijnscentrum, Stationsplein 5B;

Geleen: Partners in Welzijn -- Wijkcentrum De Linde, Hyacintenlaan 33;

Born: Gebouw Openbare bibliotheek, Prins Bisdomstraat 7.

Feestelijke uitreiking
Op woensdagavond 29 oktober a.s. wordt in het kader van de MADD-dagen de Vrijwilligersmanifestatie 2008 georganiseerd in de Stadsschouwburg te Sittard. Tijdens een feestelijk programma worden de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Voor de winnende organisatie is er bedrag van ¤ 500, - beschikbaar. De winnende vrijwilliger mag met partner drie voorstellingen naar keuze in de Stadsschouwburg bezoeken. Ook voor de jonge vrijwilliger ligt er een leuke prijs te wachten. MADD
Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement dat dit jaar op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november plaatsvindt. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. MADD levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk, bevordert maatschappelijke inzet en leidt tot een toename van het aantal vrijwilligers.

De Vrijwilligersmanifestatie 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank Sittard-Geleen, ZO Wonen, Orbis Thuis en sponsoring door de Stadsschouwburg.


---