Ingezonden persbericht


Helft Nederlanders kan werk niet loslaten tijdens de vakantie

Amsterdam 16 juli 2008 -- Bijna de helft van de Nederlanders (48,1%) is tijdens zijn vakantie bezig met werk, 9% werkt zelfs heel de vakantie door. Dat blijkt uit een peiling van Monsterboard.nl, uitgevoerd onder 11.849 werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Vergeleken met werknemers uit andere landen hebben Nederlanders hun werk en privé overigens nog aardig in balans, van alle respondenten wereldwijd is 62% tijdens een welverdiende vakantie nog bezig met werk.

Van de werknemers in Engeland heeft 52,2% moeite om het werk tijdens de vakantie los te laten, bij de Duitsers is dat 55,4%. Spanjaarden hebben nog de meeste moeite om te genieten van hun vrije tijd, bijna 32% geeft aan zijn hele vakantie door te werken.

Een op de vijf Nederlandse werknemers stelt zich tijdens de vakantie voor noodgevallen beschikbaar om te werken. Ook checkt 18,4% regelmatig zijn e-mail of neemt telefoontjes aan. Belgische en Italiaanse werknemers zijn tijdens noodgevallen het meest loyaal, van hen is respectievelijk 27,4% en 27,0% in een dergelijke situatie bereikbaar. De Britten houden werk en privé tijdens bijzondere gevallen het meest gescheiden, slechts 16% is voor noodgevallen beschikbaar.

Frisse blik
'Werknemers moeten gestimuleerd worden om even niet met werk bezig te zijn tijdens hun vakantie. Alleen dan kun je ontspannen terugkomen en weer starten met een frisse blik', zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. 'Een vakantie geeft je niet alleen nieuwe energie, het geeft je ook de mogelijkheid om te reflecteren op wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Zit je voor je gevoel op de juiste plek en wat zijn je ambities? Wat gaat goed en wat wil je nog verbeteren?'

/// EINDE BERICHT ///

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 60.000 vacatures en ruim 850.000 CV's. Per maand kent de site ruim 2.000.000 unieke bezoeken (januari 2008).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index. Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com.

Contactinformatie (