Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Lisse, Nederland

1 juli 2008

Jaarcijfers Royal Swets & Zeitlinger over 2007 geven blijk van aanhoudend sterke prestaties

Royal Swets & Zeitlinger heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarcijfers van het bedrijf zijn aangenomen door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De cijfers zijn inmiddels gepubliceerd. Uit de uitstekende resultaten van het bedrijf in 2007 blijkt dat de operationele winst in vergelijking met 2006 flink is toegenomen. De resultaten zijn conform de verwachtingen voor2007.

"De goede resultaten in 2007 zijn een duidelijk teken dat Swets onverminderd sterk is en over een groot aanpassingsvermogen beschikt" zegt Siebe van Elsloo, Swets' Chief Financial Officer. "Voor wat betreft ons bedrijfskapitaal hebben we altijd een zeer strak beleid gevoerd. Met de positieve resultaten van voorgaande jaren hebben we de basis gelegd voor een gezonde balans en liquiditeitspositie. Deze solide financiële fundering stelt ons in staat om onze positie als wereldleider in dienstverlening op het gebied van abonnementen vast te houden en te versterken."

Swets behaalde in 2007 een netto winst van 21,5 miljoen euro (na aftrek van belasting). In 2006 bedroeg de netto winst van het bedrijf 21,7 miljoen euro. Voor 2007 komen de inkomsten uit op 755,2 miljoen euro , ongeveer 6,9% lager dan in 2006. Deze ontwikkeling is het gevolg van verschillende factoren: de zwakkere positie van de dollar en het pond ten opzichte van de euro, het beleid van Swets om het marktaandeel in meer winstgevende marktsegmenten vast te houden en uit te breiden, en tenslotte de ontwikkeling dat uitgevers er vaker voor kiezen rechtstreeks zaken te doen met klanten.

Swets heeft deze ontwikkelingen op succesvolle wijze het hoofd geboden door winst te genereren met (nieuwe) producten en diensten met een toegevoegde waarde. Deze keuze heeft er mede toe geleid dat we een gezonde groei van de operationele winst (vóór buitengewone baten en lasten, netto rentekosten en belastingen) konden realiseren. In 2007 boekte Swets een operationele winst van 25 miljoen euro, zo'n 20% hoger dan in 2006 (20,4 miljoen).

"Ondanks de wereldwijd afzwakkende economie, en andere trends en factoren binnen onze bedrijfstak die voor extra spanningen zorgen, blijven we goed presteren. En dat is te danken aan het zeer effectieve strategische beleid van ons bedrijf en de innovatieve manieren waarop wij in het bedrijf hebben laten groeien, en ons dienstenpakket voor klanten en uitgevers hebben uitgebreid en verbeterd", aldus Van Elsloo. "In het verleden hebben we bewezen goed in staat te zijn het functioneren van ons bedrijf op essentiële punten te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat het degelijke resultaat van 2007 ons voldoende stabiliteit biedt om ons aan de top van deze dynamische en uitdagende branche te handhaven."

Gedrukte kopieën van de jaarcijfers over 2007 van Royal Swets & Zeitlinger zijn op aanvraag verkrijgbaar in het Nederlands en in het Engels. Een elektronische PDF-versie is te downloaden op www.swets.com.

Over Swets

Swets is nummer 1 in de wereld op het gebied van dienstverlening voor abonnementen. Met ruim 100 jaar ervaring kunnen wij zowel voor klanten als voor uitgevers het beste halen uit de huidige, complexe informatiewereld, zowel waar het tijd als geld betreft. Met klanten in meer dan 160 landen en meer dan 20 kantoren over de hele wereld, is Swets een groot en krachtig bedrijf dat beschikt over het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform dat op dit moment beschikbaar is.

Swets was de afgelopen vijf jaar vertegenwoordigd in de "100 belangrijkste bedrijven in de Digital Content Industry", een lijst samengesteld door het blad E-Content Magazine. Daarnaast staat Swets consequent genoteerd bij de bovenste 25% van de Nederlandse "FEM Business top 500". Swets is het enige bedrijf in de informatiebranche met een wereldwijd ISO 9001:2000 certificaat- een bewijs van onze uitstekende operationele procedures en dienstverlening naar onze klanten.

Contactpersoon voor de pers

Damian Leslie

Swets

Postbus 830

2160 SZ Lisse

T: +31 (0)252 435 189

F: +31 (0)252 415 888

E: press@nl.swets.com

www.swets.com


---- --