Ingezonden persbericht


Persbericht, 16 juli 2008

Israël opnieuw op UNESCO Werelderfgoedlijst

De Bahaï tempel en tuinen in Haifa en de Bahaï graftombe in Akko zijn door Unesco benoemd tot werelderfgoed en hebben daarmee een plekje verkregen op de beroemde Werelderfgoedlijst.

De Bahaï tempel van Haifa is met haar gouden koepel en prachtig aangelegde tuinen het toeristische handelsmerk van de stad. Per jaar bezoeken een half miljoen toeristen dit heiligdom. De Bahaï tempel en tuinen zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00. De entree is gratis.

Minder bekend is de graftombe van de stichter van de Bahaï, Bahá u lláh, in Akko. Voor de ruim 6 miljoen Bahaï gelovigen is dit een belangrijke gedenkplaats. Volgens Douglas Moore, directeur van het Bahaï Information Office, creëren de tuinen met fonteinen, watervallen en ornamenten een rustgevende en meditatieve sfeer.

Eerder werden 11 Israëlische bezienswaardigheden op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, waaronder de vesting Massada, het historische centrum van Jeruzalem, de Nabateense plaatsen Haluza, Mamshit, Avdat en Shivta in de Negev woestijn, de Bauhaus architectuur van Tel Aviv, de prehistorische heuvels van Hazor, Megiddo en Beer Sheva en de Specerijen- of Parfumroute.



Ingezonden persbericht