Persbericht

Salesforce CRM-applicaties en Force.com Platform beschikbaar voor iPhone

Utrecht, 16 juli 2008 - Salesforce.com (NYSE; CRM), technologie- en marktleider op het gebied van Software-as-a-Service (SaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS), kondigt aan dat de Salesforce CRM-applicaties en het Force.com Platform nu ook beschikbaar zijn als Salesforce Mobile Applications voor iPhone via de App Store van Apple. Organisaties van iedere omvang hebben nu toegang tot een breed scala aan nieuwe mobiele applicaties. De CRM-applicaties van salesforce.com en iedere gestandaardiseerde applicatie of applicatie van derden die gebouwd is op het Force.com Platform-as-a-Service, zijn nu toegankelijk op de iPhone door gebruik te maken van Salesforce Mobile Applications.

Salesforce.com wil de mogelijkheden voor mobiele bedrijfsapplicaties drastisch uitbreiden , zegt Chuck Dietrich, vice president Salesforce Mobile bij Salesforce.com. De indrukwekkende iPhone interface, Salesforce CRM en het Force.com Platform zijn een uitstekende combinatie. Ondernemingen beschikken hiermee over een nieuwe suite van mobiele bedrijfsapplicaties die overal en op ieder moment toegankelijk zijn.

Salesforce CRM en Force.com op de iPhone mobiele bedrijfsapplicaties Net zoals de mobiele telefoon de wijze waarop wij communiceren heeft veranderd, zal mobiel toegang tot bedrijfsapplicaties de werkwijze van organisaties veranderen en gebruikers bevrijden van hun bureau. Door de uitgebreide mogelijkheden en intuïtieve gebruikersinterface zal de iPhone de revolutie van mobiele bedrijfsapplicaties versnellen.

De Apple iPhone SDK heeft salesforce.com de mogelijkheid geboden om een Salesforce Mobile client-applicatie te ontwikkelen voor de iPhone. Salesforce Mobile voor de iPhone integreert met de beschikbare functies op de iPhone, zoals e-mail, telefonie en kaarten, om mobiele werkers de mogelijkheid te bieden om enorm productief zijn. Verkopers kunnen hun iPhone nu gebruiken om:

" snel de belangrijkste klantgegevens te doorzoeken, zoals accounts, contacten en opportunities " te bellen en mailen vanuit Salesforce CRM
" Klantinformatie te analyseren met de Salesforce CRM-applicatie en deze informatie door te sturen naar hun iPhone

Ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen op Force.com kunnen deze nu ook beschikbaar stellen voor de iPhone, zonder dat zij hiervoor extra codes hoeven te schrijven.

Prijzen en beschikbaarheid
Klanten die gebruik maken van Salesforce Unlimited Edition kunnen Salesforce Mobile gratis downloaden via de App Store van Apple op de iPhone en iPod touch: www.itunes.com/applestore/.

Klanten met Salesforce Enterprise Edition en Salesforce Professional Edition kunnen contact opnemen met hun salesforce account manager. Voor meer informatie over Salesforce Mobile voor de iPhone: www.salesforce.com/products/mobile .