Politie Amsterdam-Amstelland



Overval op juwelier / Jan Evertsenstraat (16/07/08)

Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagmorgen een juwelierszaak aan de Jan Evertsenstraat overvallen. Een van de daders bedreigde een medewerker met een vuurwapen waarna de twee overvallers op de vlucht sloegen.

De buit, een aantal sieraden, werd later in de omgeving teruggevonden. De beide mannen vluchtten te voet en lieten een scooter achter. De politie is een onderzoek gestart naar hun identiteit. Er raakte niemand gewond bij de de overval.
Man verdwenen bij zwemmen in gracht / Nieuwe Herengracht (16/07/08)

Een 48-jarige man uit Amsterdam is vermist nadat hij dinsdagmiddag was gaan zwemmen in het water van de Nieuwe Herengracht.

Omstreeks halfvier kwam de melding dat de man was verdwenen. Ter plaatse waren al twee andere personen aan het zoeken in het water. Duikers van de brandweer hebben ruim een uur gezocht in de gracht maar de Amsterdammer niet aangetroffen. Het zoeken is gestaakt mede door de stroming en het slechte zicht onder water.
Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof / Falckstraat (16/07/08)

Twee jonge mannen zijn zondagmorgen 13 juli omstreeks vijf uur op de kruising van de Reguliersgracht en de Lijnbaansgracht door de bestuurder van een donker gekleurde personenauto, opzettelijk aangereden. Daarna werden zij achtervolgd door de inzittenden waarbij een van de slachtoffers op de Falckstraat werd mishandeld en beroofd.

De beide slachtoffers renden na de aanrijding weg in verschillende richtingen maar op de Falckstraat werd een van hen achterhaald en door drie a vier personen mishandeld. Daarna werd hij de donkerkleurige tweedeurs personenauto ingetrokken waar hij opnieuw werd mishandeld en beroofd. De daders zetten het slachtoffer vervolgens uit de auto en reden weg in onbekende richting. De recherche van het wijkteam Prinsengracht is op zoek naar getuigen van dit delict. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000
Man beschoten op straat / Nicolaas Beetsstraat (16/07/08)

Een 59-jarige man is dinsdagavond rond 22.00 uur op de Nicolaas Beetsstraat in zijn been geschoten. Het slachtoffer strompelde naar de Kinkerstraat waar een passant hem opmerkte en de politie belde. Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De toedracht van het incident is onbekend. Politiepersoneel van Bureau Districtsrecherche West heeft de zaak verder in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 09 00 88 44