Xebia bouwt nieuwe websitetechnologie Vergelijk.nl


HILVERSUM, 20080716 -- Xebia, specialist op het gebied van Java software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie, bouwt de nieuwe website van prijs- en productvergelijker Vergelijk.nl. Een nieuw Java gebaseerd platform biedt de Compare group, de moedermaatschappij van Vergelijk.nl, de nodige internationalisatie, stabiliteit, performance en schaalbaarheid voor verdere groei met behoud van de herkenbare look en feel van de website.

De kwaliteit en transparantie waren doorslaggevende factoren bij de keuze voor Xebia. De unieke Agile ontwikkelmethode die Xebia gebruikt geeft Vergelijk.nl de mogelijkheid de voortgang van het project elke twee weken te monitoren en de performance en kwaliteit van het nieuwe platform te evalueren. Dat beide bedrijven 'from good to great' (Jim Collins) nastreven, en dit in alles wat zij doen laten terugkomen, maakte de match compleet.

Voorgenomen groei in Europa maakte het voor Vergelijk.nl noodzakelijk een achterliggend platform te creëren waarop verschillende landensites kunnen draaien. Hierbij zijn schaalbaarheid en ruimte voor lokale requirements een vereiste. Daarnaast wordt middels dit nieuwe platform de performance versterkt en worden verbeterde mogelijkheden voor search engine optimization gerealiseerd.

"Het nieuwe platform gaat begin september live en wordt dus in zeer korte tijd door Xebia ontwikkeld", aldus Ben Kerkhof, directeur van Vergelijk.nl. "Na twee weken kregen wij de eerste oplevering al gepresenteerd, hierin liet Xebia ons gelijk werkende software van hoge kwaliteit zien. De transparante Agile ontwikkelmethode geeft ons perfect inzicht in de voortgang van het project en geeft ons volledige controle over planning en oplevering. Het nieuwe platform staat aan de basis van onze internationale uitbreiding, omdat wij de mogelijkheid krijgen om efficiënt verschillende landensites uit te rollen die voldoen aan lokale specificaties en tegelijkertijd onze performance te optimaliseren."

Over Vergelijk.nl

Sinds 2000 stelt Vergelijk.nl consumenten in staat een weloverwogen keuze te maken voordat ze iets kopen. Daarmee was Vergelijk.nl een van de eerste prijs- en productvergelijkers in Nederland. Op basis van gedetailleerde specificaties kunnen consumenten bepalen welk product het beste bij hun wensen past en bij welke webwinkel ze het vervolgens het beste kunnen aanschaffen (gezien prijs, levertijd en portokosten).

Daarnaast biedt Vergelijk.nl de mogelijkheid om een prijsalert in te stellen (de klant geeft aan hoeveel hij of zij voor een artikel wil betalen) en Vergelijk.nl overal vandaan te sms'en voor de laagste prijzen. Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf. Het streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Vergelijk.nl is ook actief in Finland en in België.

Over Xebia

Xebia is een wereldwijd opererende aanbieder van software ontwikkeling en IT-diensten en specialist op het gebied van Java, enterprise architectuur, middleware en integratietechnologie. Xebia biedt klanten lagere kosten, een snellere time-to-market en maakt actief offshore risicomanagement mogelijk door het gedistribueerd toepassen van de Agile methode.

Het bedrijf helpt organisaties bij het definiëren, ontwikkelen en beheren van op Java gebaseerde applicaties, infrastructuren en architecturen. De dienstverlening van Xebia is onderverdeeld in drie business units: IT Architecture, Software Development en Business Requirements. Binnen deze units bieden gespecialiseerde teams diensten op verschillende gebieden, waaronder security, integratie, Agile Productivity, opleidingen, testen en offshore development. Xebia heeft honderd zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen. Xebia is gevestigd in Hilversum en heeft daarnaast vestigingen in Frankrijk (Parijs) en India (New Delhi).





Xebia