Grieken hebben lak aan dierenleed


Stichting WereldAsielen schiet te hulp

UTRECHT, 20080716 -- Afgelopen week hebben twee buitenlandse organisaties samen met Stichting WereldAsielen zes honden gered. De dieren waren achtergelaten op een onbewoond Grieks eiland om daar zonder eten en drinken een vreselijke dood te sterven. Zoals gebruikelijk gaven de Griekse instanties niet thuis en stonden de dierenredders er alleen voor.

Veel Griekse politici en media schilderen vrijwillige dierenbeschermers af als criminele hondenhandelaars, omdat zij voor de geredde dieren een plekje buiten Griekenland zoeken. Dit om te voorkomen dat ze massaal worden vergiftigd door Griekse gemeenten die zo hun 'straatje schoonvegen' voor het begin van het toeristenseizoen. En als er al een gemeente-asiel is, dan worden ze vaak zo gauw mogelijk doodgemaakt.

Door een gelukkig toeval leverde deze reddingsactie veel publiciteit op, waardoor de dierenbeschermers hún verhaal kunnen vertellen. Hopelijk leidt dat bij instanties en bevolking tot meer fatsoen in de omgang met zwerfdieren. Want het is te gek voor worden dat Engeland, Denemarken en Nederland te hulp moesten schieten om deze zes honden te redden! Helaas gebeurt dat vele keren per jaar steeds weer opnieuw.