Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BEZOEKERS ONTDEKKEN VERBORGEN DIERSOORTEN

'Zomerse Avonturen' op 16 / 23 / 30 juli en 6 / 13 augustus in Burgers' Zoo

Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo organiseert niet alleen op 16, 23 en 30 juli, maar ook op 6 en 13 augustus educatieve open avonden vol activiteiten voor jong en oud. De 'Zomerse Avonturen' staan deze keer in het teken van camouflage in het dierenrijk of juist het vermogen van dieren om extra op te vallen. Naast activiteiten als speciale rondleidingen door het nieuwe themagebied Burgers' Rimba en informatiestandjes, genieten bezoekers vooral ook van de ontspannen sfeer tijdens de zomerse avonduurtjes. Vanaf 16.00 uur geldt een korting van 50% op de normale entreetarieven en het park sluit om 22.00 uur. De activiteiten starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

Camouflage
Dieren hebben verschillende redenen om niet op te willen vallen. Goede schutkleuren komen niet alleen van pas om aan roofdieren te ontsnappen, maar ook roofdieren zelf maken gebruik van deze techniek. Bij camouflage gaat het altijd om niet opvallen tegen de achtergrond. Dieren maken hierbij vaak gebruik van donkere kleuren, maar ook bonte kleuren kunnen als schutkleur dienst doen doordat de kleurpartijen het dier als het ware in stukjes verdelen, waardoor de totale vorm vaak moeilijker valt te onderscheiden. Strepen en vlekken doen hetzelfde. Sommige dieren gaan zelfs zo ver dat ze hun lichaamsvorm aanpassen!

Nieuw! Burgers' Rimba
Ter gelegenheid van het 95-jarige bestaan van Burgers' Zoo, heeft Prinses Margriet op 14 mei de officiële opening verricht van het nieuwste themagebied van het Arnhemse dierenpark: Burgers' Rimba. Hier komen bezoekers oog in oog te staan met de dieren van het Maleise tropische regenwoud, zoals tijgers, beren, apen, herten, runderen, slangen en varanen.

Slecht weer geen probleem!
Burgers' Bush, Desert en Ocean zijn volledig overdekt en dus ook prima te bezoeken bij slechtere weersomstandigheden. Hoewel Burgers' Rimba zich grotendeels in de buitenlucht bevindt, beschikt dit nieuwe themagebied over grote binnenverblijven waar de dieren droog en comfortabel te bezichtigen zijn, mocht het weer niet meewerken.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo,

Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl