Ingezonden persbericht


Wethouder Vermue opent wedstrijdterrein Weelruiters tijdens Jumpin'de Weel.

Op één van de mooiste plekjes van Zeeland, aan de Brilletjesdijk te Nisse, is de afgelopen maanden een schitterend terrein aangelegd. Op deze nieuwe bodem zal tijdens de komende editie van Jumpin'de Weel in alle categorieën een sportieve strijd gestreden worden.

Op donderdag 17 juli komen eerst de paarden klasse B in actie. Vrijdag 18 juli is de ring gereserveerd voor de paarden klasse L t/m ZZ en de pony's klasse B t/m ZZ. De ruiters in de rubriek paarden klasse ZZ springen dit jaar niet alleen voor de prijzen maar ook voor het goede doel. De organisatie van Jumpin'de Weel heeft besloten zich in te zetten voor de stichting Sawasdee. Dit is een organisatie zonder overheadkosten die zorgt dat alle hulp direct terecht komt bij de kinderen in Cambodja, een straatarm en door oorlogen geteisterd land..... (meer informatie is te vinden op www.cambodja-sawasdee.nl)

Om 19.00 zal Marga Vermue, locoburgemeester en wethouder van de gemeente Borsele, het laatste stukje Equifond all-weather bodem aanbrengen. Hierna knallen de kurken en is het terrein formeel geopend. De dag wordt afgesloten met de strijd om de Zeeland-Brabant cup. Een keur van Brabantse en Zeeuwse springruiters doen hun uiterste best om de fel begeerde cup binnen hun provincie te houden. Na afloop worden de overwinningen gevierd tijdens het ruiterbal. Zanger/entertainer Hans van Seggelen zorgt deze avond voor een gezellige muzikale omlijsting. Op zaterdag 19 juli komen de paarden (klasse L t/m ZZ) en de pony's (B t/m ZZ) nog een keer in de ring. In de veteranenrubrieken laten de ruiters zien dat je geen jonkie hoeft te zijn om prima te blijven presteren.

Van alles, nog wat en meer...…

Op zaterdag draait het niet alleen om de sport. De organisatie zet een evenement neer dat voor een groot publiek aantrekkelijk is. De streekmarkt , een groot succes in 2007, wordt nog verder uitgebouwd. Er komen meer stands en activiteiten. Het publiek kan niet alleen genieten van heerlijke streekproducten, maar ook van diverse optredens en ambachten.

De folkloristische dansgroep "Medioburgum" danst verschillende dansen en ze bakken overheerlijke Zeeuwse babbelaars. Er worden klompen gemaakt, palingen gerookt en er zijn hoogbejaarde tractoren. Maar er zijn ook nieuwe paardentrailers te zien en hedendaagse sieraden en kunstwerken. Verder wordt er deze dag een grote "beestenbende" van gemaakt. Onder andere het Groen College is aanwezig met een aantal behaarde en gevederde vrienden. Er zijn Falabella's (mini paardjes) en alpaca's (mini kamelen). De Zeeuwse ringrijdersvereniging geeft van 10.30 tot 17.00 uur een demonstratie van hun kunnen. Op de blote paardenrug in volle galop door de baan. Puur spektakel!! Zaterdagmiddag is er ook van alles te beleven voor de jeugd op de speciale kindermiddag. De kleintjes kunnen niet alleen op een pony rijden maar ook op een kameel. Er zijn voltigedemonstraties en clown Nippie kom het publiek verrassen. Er staat een knots van een springkussen en er is een knutselkraam. Kortom: sport, spel, spektakel, smikkelen en smullen....

Tot slot worden op zondag 20 juli de nationale rubrieken verreden. Inmiddels weten ruiters en amazones uit heel Nederland waar Nisse ligt. Zij zullen hun viervoeters motiveren om over obstakels van maar liefst 1.30, 1.35 en 1.40 meter te springen! Ook is er deze dag een speciale rubriek voor 4- en 5 jarige paarden en de veteranen zadelen hun paarden nog een keer voor een 2e manche en de finale.

De toegang is alle dagen gratis!

EINDE PERSBERICHT