Gemeente Grave

Donderdag 17 juli a.s.; Feest in Grave tijdens 4-daagse

Zomeravondconcert op donderdagavond

Op donderdag 17 juli vindt er op de Markt een zomeravondconcert plaats. Van 20.00 tot 22.00 uur verzorgen twee militaire muziekkapellen, een uit Engeland en de andere uit Rusland, een muzikaal optreden voor de Graafse bevolking en andere belangstellen. Burgemeester Delissen opent het concert en daarmee de Graafse feestelijkheden rondom de vierdaagse. Het gemeentebestuur nodigt u dan ook van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Route over de Markt

Dit jaar heeft het Bezoekersmanagement Grave (SBG) zich ingespannen om de doorkomst door Grave op vrijdag 18 juli extra feestelijk te maken. De gemeente heeft, samen met SBG, de suggestie van Graafse wandelaars overgenomen om de route (40 km militairen en 50-km lopers) te verleggen over de Hoofdwagt/Markt. Daar is voldoende ruimte voor wandelaars en publiek, om in een gezellige ambiance, even uit te rusten op een van de terrassen. Verder is de route versierd met bloemen aan de lantaarnpalen en is het centrum "behangen" met vlaggenslingers.

De marktkramen worden opgesteld op het Hofplein en in de Hoofschestraat.

Gezellige route

Bij binnenkomst van Grave op vrijdagmorgen 18 juli worden de wandelaars opgewacht door een muziekkapel aan de Koninginnedijk (bij de haven). Verder is er op meerdere plaatsen life-muziek aanwezig om de wandelaars een oppeppertje te geven: op de Markt lossen twee muziekkorpsen elkaar af en het dweilorkest van de heer Verhaaren speelt op de hoek van de Rogstraat.

Het gemeentebestuur staat vanaf 6.30 uur op de Hoofdwagt om de wandelaars te begroeten en moed in te spreken. Ze zullen met speciale aandacht uitkijken naar wethouder Jacques van Geest die dit jaar voor de 23e keer zijn vierdaagse wil volbrengen. Hij loopt op vrijdag 50 km om de doorkomst in Grave en Gassel niet te missen.

We willen de inwoners die langs de route wonen oproepen om de vlag uit te hangen en de auto elders te parkeren (zie ook de publicatie bij Vergunningen en procedures).

Gassel gezellig

Ook tijdens de doorkomst in Gassel worden de wandelaars met muziek onthaald op het Julianaplein. Hier speelt een muziekkapel van 07.00 tot 10.30 uur om de wandelaars te bemoedigen en het publiek een gezellige ochtend te bezorgen.

Ontvangst wandelaars op stadhuis

Inwoners uit onze gemeente die meelopen met de vierdaagse worden zaterdag 12 juli om 10.30 uur ( tot 12.00 uur) op het stadhuis verwacht. Daar wil het gemeentebestuur hen bemoedigen maar ook de gelegenheid bieden om met elkaar kennis te maken. De lopers ontvangen een attentie waarmee ze tijdens de doortocht door Grave herkenbaar zullen zijn.

Stadhuis vrijdag 18 juli open vanaf 9.00 uur

Nu het stadhuis niet meer aan de route ligt en goed bereikbaar is, is de Publieksbalie op 18 juli zoals gebruikelijk vanaf 9.00 uur (tot 13.00 uur) geopend voor alle diensten. Ook telefonisch is het stadhuis normaal bereikbaar.

Informatie Mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 238 e-mail t.winnemuller@grave.nl.