Gemeente Mook & Middelaar


4-Daagse in Mook en Middelaar

De Vierdaagse in Mook

Donderdag 17 juli en vrijdag 18 juli doen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse onze gemeente weer aan. Naast een gezellige sfeer, muziek en versierde straten worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De wandelroutes zijn gelijk aan vorige jaren.

Route donderdag 17 juli

De wandelaars komen omstreeks 06.00 uur vanuit Heumen onze gemeente binnen en lopen via de Spijkerweg - Rijksweg - Maasdijk - terrein Maasstaete - De Hove naar het Raadhuisplein. De 30 km. lopers verlaten hier via de Groesbeekseweg onze gemeente. De 40 en 50 km. lopers vervolgen hun weg via de Kerkstraat - Kanaalweg - Cuijksesteeg - Meulenbroekstraat - Lambertusweg - Elzenstraat - Witteweg - Muldershofweg - Zevenbergseweg - Schildersweg richting Milsbeek.

Gedurende de doortocht over de Rijksweg N271 is de westelijke rijbaan, tussen de Spijkerweg en Maasdijk, afgesloten voor het verkeer. Het verkeer zal door de politie over de andere rijbaan geleid worden, zodat doorgaand verkeer mogelijk blijft. De Groesbeekseweg is vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. Groesbeek is dan uitsluitend bereikbaar via Nijmegen of Milsbeek. Lokaal verkeer met bestemming de Bisselt kan via de Papenbergseweg en Avilaweg het gebied bereiken. De slagbomen aan het begin van deze wegen zullen hiervoor tijdelijk worden verwijderd.

Route vrijdag 18 juli

Tussen 08.00 uur en 15.00 uur lopen de wandelaars vanuit Cuijk via de pontonbrug over de Maas en de Cuijksesteeg - Kanaalweg - Kerkstraat - Raadhuisplein - Rijksweg richting Nijmegen.

Vrijdag is de Rijksweg N271 vanaf het gemeentehuis in Mook tot aan Nijmegen afgesloten voor het verkeer. Molenhoek is bereikbaar via Groesbeek.

Op beide dagen is de betreffende route tijdens de doorkomst geheel afgesloten voor het verkeer. Houdt u er rekening mee dat deze straten dan niet met de auto bereikbaar zijn. Om de doorgang voor de wandelaars te garanderen is parkeren op de route niet toegestaan. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden en uw auto tijdig elders te parkeren. De gemeente maakt zo nodig gebruik van de wegsleepregeling.

Festiviteiten Raadhuisplein en Maaskade te Mook.

Mook Promotion zorgt evenals voorgaande jaren voor een feestelijke inrichting van het Raadhuisplein. Dit jaar met een uitbreiding naar de Maaskade. Het programma ziet er als volgt uit: de woensdagavond begint om 19.00 uur met een LocoLoco Disco show, aansluitend om 21.00 uur is er de rest van de avond Queen-muziek en rock&roll. Er is een VIP-boot, die naar het schitterende vuurwerk aan de Cuijksesteeg te Middelaar zal varen.

Donderdag 17 juli is het terras op het Raadhuisplein vanaf 06.00 uur geopend en zorgen de Heituters voor de muzikale begeleiding van de doortocht van de wandelaars. Het avondprogramma start om 19.00 uur met een flitsende sterrenjacht, aansluitend om 21.00 uur is er een optreden van de legendarische Mookse Soulband `Hutspot'.

Tenslotte ziet de vrijdag er ook veelbelovend uit met een terras, allerlei kraampjes en muziek. De burgemeester ontvangt collega bestuurders uit de regio in een speciale VIP-tent op het Raadhuisplein om samen de wandelaars aan te moedigen. Het parkeerterrein hoek Groesbeekseweg/Koninging Julianastraat wordt gereserveerd voor deze speciale gasten. Wij verzoeken iedereen auto(`s) hier niet te parkeren op vrijdag 18 juni 2008.

Ten behoeve van de Vierdaagse festiviteiten zijn het Raadhuisplein en de Maaskade woensdag 16 juli 2008 vanaf 12.00 uur tot vrijdag 18 juli circa 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Al vanaf woensdagochtend mag op beide locaties niet meer geparkeerd worden.

Feestterrein Astrantia te Middelaar.

Sportvereninging Astrantia organiseert van woensdag 16 juli tot en met vrijdag 18 juli 2008 aan de Cuijkse steeg in een feesttent avondfestiviteiten en festiviteiten tijdens de doortocht van de wandelaars. Op vrijdag 18 juli 2008 organiseert de midzomernachtvereniging een feestavond in de tent aan de Cuijkse steeg.

Ook in de Elzenstraat is op donderdag een tent aanwezig

Festiviteiten Parkeerterrein Muldershofweg te Plasmolen.

Op donderdag 17 juli 2008 doen de wandelaars Plasmolen aan. Op het parkeerterrein op de Muldershofweg is door Grand café `De Malle Jan' vanaf 6.30 uur een terras met muziek ingericht. Het parkeerterrein ligt aan de route en is als gevolg daarvan gedurende de doortocht afgesloten voor het verkeer.

Vuurwerk

Woensdagavond 16 juli vindt een vuurwerkevenement plaats in een weiland aan de Cuijksesteeg te Middelaar, ter hoogte van de oude veerstoep. Het vuurwerk wordt omstreeks 22.30 uur ontstoken en duurt tot circa 23.00 uur.

Proefsluiting pontonbrug

Op donderdagavond vindt de inmiddels traditionele proefsluiting van de pontonbrug over de Maas plaats. Militairen leggen rond 19.00 uur de brug bij de oude veerstoep in Middelaar. De openingsceremonie van de pontonbrug wordt uitgevoerd door de burgemeesters van Cuijk en Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overzijde van de Maas bezoeken. Omstreeks 20.30 uur wordt de brug weer verwijderd. Aansluitend kunt u in de tent van Astrantia nog gezellig doorfeesten. Vrijdagochtend rond 07.00 uur wordt de brug opnieuw gelegd, zodat de duizenden Vierdaagsewandelaars vanuit Cuijk de Maas kunnen oversteken.

Indien u een kijkje wilt nemen bij het vuurwerk op woensdag of bij de proefsluiting van de pontonbrug op donderdag moet u rekening houden met een omleidingsroute voor autoverkeer vanaf Mook. Op de Cuijksesteeg ter hoogte van de brug/keersluis is een inrijverbod ingesteld. Het verkeer dat de evenementen wil bezoeken wordt omgeleid via de Meulenbroekstraat, Lambertusweg en Elzenstraat naar de Veerstraat. Deze maatregel is van kracht op woensdag 16 juli vanaf 21.00 uur tot 24.00 uur en op donderdag 17 juli van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Aan het eind van de Veerstraat is een GRATIS parkeerterrein ingericht. Mede namens de hulpdiensten verzoeken wij u vriendelijk uw auto hier te parkeren. Zowel op de Cuijksesteeg als de Veerstraat is een algeheel parkeerverbod van kracht zodat de doorgang van hulpdiensten open blijft.

Gewijzigde vaartijden veerpont

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is op donderdagochtend en vrijdag alleen bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Op woensdag- en donderdagavond vaart de veerpont tot 23.00 uur, zodat belangstellenden de gelegenheid hebben de festiviteiten aan weerszijden van de Maas te kunnen bezoeken.

Gewijzigde busroute tijdens de Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse rijden de bussen van lijn 83, Venlo-Nijmegen v.v. volgens een gewijzigde dienstregeling. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u het Reisinformatienummer bellen, tel: 0900-9292. Voor actuele reisinformatie kunt u eveneens internetpagina www.9292ov.nl raadplegen.