Gemeente Delft

Delft wil eigen SER

Het Platform Economische Zaken in Delft wil een lokale SER (Sociaal Economische Raad) worden. Dit versterkt de positie van het platform én de partijen die erbij aangesloten zijn. In het platform komen de ambities van de gemeente Delft en de wensen van de partners in de stad samen. Gezamenlijk doel is het verbeteren van het economisch functioneren van Delft.

Op 17 juli vergadert het platform. Op de agenda staat de opzet van een nieuw startersbeleid en de plannen voor een Delft Innovation Fund. Het startersbeleid gaat in op de mogelijkheden om in samenwerking met de Kamer van Koophandel naast een actief beleid voor Technostarters en de Creatieve Industrie, ook een programma te ontwikkelen voor de overige starters. Het Delft Innovation Fund is een initiatief van de TU Delft en de Rabobank om doorstartende innovatieve bedrijven van het benodigde risicodragende kapitaal te voorzien. De bedoeling is om met hulp van het ministerie van Economische Zaken en Europa te komen tot een fonds van circa 16 miljoen euro.

Het Platform Economische Zaken is in 2005 opgericht door de Kamer van Koophandel, VNO-NCW West, MKB Delft en MKB Horeca. Het is een platform waarin alle zaken op het gebied van sociale economie en ruimtelijke ordening behandeld worden. Het gaat dan om onderwerpen als arbeidsmarkt en werkgelegenheid, detailhandelsbeleid, m2 kantoorruimte, winkelcentra, etc.

Ronald Vuijk, wethouder Economische Zaken:"We gaan onderzoeken of de lokale vakbonden ook een plek kunnen krijgen in dit platform. De naam SER doet vermoeden dat, net als het landelijke, de vakbonden rechtstreeks betrokken zouden moeten zijn."

Noot voor de redactie:
(

Gemeente Delft