Politiebond ACP

15 juli 2008

Donderdag weer landelijk overleg

Door: Francis van Duren

Aanstaande donderdag 17 juli 2008 is er weer landelijk overleg tussen de politiebonden en de minister. Op de agenda staan de volgende punten:

Landelijke arbeidstijdenwet
De landelijke arbeidstijdenweg is een actueel onderwerp waarbij we zorgvuldig moeten zijn met het maken van definitieve afspraken. De afgelopen periode heeft de ACP met verschillende (kader)leden gesproken over de vormgeving van de regeling. Van die input maken wij zeker gebruik om de minister te overtuigen tot goede afspraken te komen. Die afspraken van komende donderdag zijn de definitieve. Ze moeten er voor moeten zorgen dat er meer rust in roosters ontstaat en dat het aantal ATW-overtredingen afneemt. Over de uitkomst van het overleg houden wij je uiteraard op de hoogte.

Uitzending naar het buitenland
Regelmatig vertrekken er collega's naar het buitenland om in internationale samenwerkingsverbanden te werken. De ACP heeft al eerder met de minister gesproken over de verdragen die er liggen op het gebied van de rechtstoestand en bevoegdheden als politieambtenaren in het buitenland gaan werken. De ACP vindt dat voordat mensen naar het buitenland gaan, er goede (rechtspositionele) afspraken gemaakt moeten zijn over veiligheid, faciliteiten en rechtpositie. Daarom hebben wij de minister vragen gesteld over onder andere nazorg, de 24-uurs bereikbaarheid en uitkering van levensverzekeringen. De minister spreekt hier aanstaande donderdag met ons over. Zodra wij meer informatie hebben, zullen we daarover communiceren.
---