Gemeente Utrecht

Bekendmaking architect 'Bibliotheek++'

Donderdag 17 juli aanstaande wordt bekend wie -onder voorbehoud van financiële goedkeuring door de raad- de architect wordt van de nieuwe 'Bibliotheek++'. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit nieuwe gebouw aan het Smakkelaarsveld. Hier is naast de huidige Centrale Bibliotheek ook plek voor Artplex (filmgerelateerd uitgaan), woningen, parkeergelegenheid en mogelijk het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

U bent van harte uitgenodigd vanaf 16.15 uur in het Utrechtse Stadhuis. We starten om 16.30 uur. Na de toelichting op het collegebesluit door wethouder Harm Janssen, geeft jurylid en architectuurhistoricus Michelle Provoost een toelichting op de keuze van de jury en wordt de architect bekend gemaakt. Vervolgens presenteert de winnende architect zijn visie op het nieuwe gebouw en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop is er, tot ongeveer 18.00 uur, een borrel.

Harm Janssen, Michelle Provoost en de architect zijn tussen 17.30 en 17.45 uur beschikbaar voor korte persinterviews.

Noot voor de media
Voor meer informatie en aanmelding voor de persinterviews kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Natalja Talitsch, 030 - 286 10 15.