Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Hennepkwekerij ontmanteld


Publicatiedatum: 17-7-2008 12:59:36

ARNHEM - De politie heeft woensdag 16 juli een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Arnhemse wijk Malburgen.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat de woning gebruikt zou worden voor de hennepteelt. In de woning werden, verdeeld over twee kamers, in totaal 332 hennepplanten aangetroffen. Ook werd de gebruikelijke kwekerijapparatuur aangetroffen. Uit onderzoek van het energiebedrijf bleek dat er met de stroom geknoeid was. De kwekerij is uit de woning gehaald en vernietigd. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke.
(08-100374)


---

Arnhemmer aangehouden wegens vernieling

Publicatiedatum: 17-7-2008 12:58:45

ARNHEM - Een 27-jarige Arnhemmer is in de nacht van woensdag op donderdag 17 juli aangehouden wegens vernieling van een auto.

De man zou die nacht tegen een auto van een 23-jarige man uit Lunteren hebben getrapt aan het Gele Rijders Plein. De man waarschuwde hierop de politie, waardoor de Arnhemmer even later kon worden aangehouden aan het Willemsplein. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Waarom de man tegen de auto zou hebben geschopt, is nog niet bekend. (08-100522)


---

Winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 17-7-2008 12:57:43

ARNHEM - De politie heeft woensdagmiddag 16 juli een 46-jarige Arnhemmer aangehouden wegens winkeldiefstal.

De politie kreeg rond kwart over twee een melding van een medewerker van een winkel aan de Dr C Lelyweg. De man zou uit de winkel drie blouses mee hebben genomen, zonder deze te betalen. Agenten konden de man even later aanhouden aan de Westervoortsedijk. In de tas van de Arnhemmer troffen agenten de drie blouses aan. De man zou tevens die middag in een andere winkel schoenen en kleding hebben meegenomen. Toen medewerkers hem daar op aanspraken, zou hij de goederen terug hebben gegeven. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld. (08-100262)