Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 17 juli 2008

Politie zoekt getuigen mishandeling

Wierden

De politie zoekt getuigen van een mishandeling die heeft plaatsgevonden op vrijdagavond 27 juni tijdens de zomerfeesten in Wierden.

Op zaterdag 28 juni deed een 15-jarig meisje uit Almelo aangifte, omdat zij op vrijdagavond 27 juni tijdens de zomerfeesten in Wierden mishandeld is door een voor haar onbekend meisje. De mishandeling, die vermoedelijk is voortgevloeid uit een ruzie die eerder plaatsvond, vond plaats op de Kerkstraat in Wierden, tussen 23.00 uur en 00.30 uur die avond. Bij de mishandeling waren meerdere jongeren aanwezig.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van het meisje dat de 15-jarige Almelose geslagen heeft, echter tot op heden nog zonder gewenst resultaat. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van het voorval gezien hebben, dat vrijdagavond 27 juni op de Kerkstraat heeft plaatsgevonden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Wierden, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-082458)

Fietsendieven aangehouden

Enschede

Een 18-jarige man uit Enschede werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juli samen met een 16-jarige plaatsgenoot een gestolen fiets verstopt heeft in bosjes aan de Zwaluwstraat in Enschede. De 16-jarige werd in de nacht van maandag op dinsdag reeds aangehouden.

Op dinsdag 15 juli werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een aantal jongeren een fiets verstopte in bosjes aan de Zwaluwstraat in Enschede. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 16-jarige Enschedeër in de omgeving aan. Na enig aandringen wees de jongen de agenten de fiets in de bosjes. De 16-jarige werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van een tweede dader. Naar aanleiding van het onderzoek kon op woensdag 16 juli een 18-jarige Enschedeër worden aangehouden in zijn woning. De 18-jarige werd eveneens in verzekering gesteld. Bij nader onderzoek werden bij de woningen van beide verdachten meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de rechtmatige eigenaren van de rijwielen. (08-089879)

Getuigen gezocht van mishandeling

Glanerbrug

Een 19-jarige man uit Glanerbrug werd vrijdagmiddag 11 juli mishandeld op het Heldersplein in zijn woonplaats. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 15 juli deed een 19-jarige man uit Glanerbrug aangifte van mishandeling. Hij vertelde dat hij op vrijdag 11 juli tussen 16.00 uur en 16.30 uur op het Heldersplein in zijn woonplaats wandelde. Volgens de 19-jarige kwam er plotseling een groep van circa 10 personen op hem af, waarvan één man hem zonder aanleiding met een slagvoorwerp een harde klap tegen zijn hoofd gaf. Door de klap raakte de 19-jarige buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam lag hij alleen op het trottoir. De 19-jarige liet zich na de mishandeling in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen, waar bleek dat hij behoorlijk letsel had opgelopen, waaronder een hersenschudding, verschillende kneuzingen en een gescheurde milt.

De 19-jarige verklaarde de groep die de mishandeling pleegde niet te kennen. Omdat de 19-jarige direct na de klap het bewustzijn heeft verloren, kon hij zich weinig herinneren van het signalement van de groep. Wat hem wel opviel was dat de groep onderling Duits sprak.

De politie is op zoek naar getuigen, die mogelijk iets gezien hebben van de mishandeling vrijdagmiddag op het Heldersplein in Glanerbrug. Het voorval vond plaats tegenover een aan het plein gelegen appartementencomplex. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede Oost, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-090560)

Man aangehouden in verband met hennepkwekerij

Hengelo

Een 37-jarige man uit Nijmegen werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat in een woning aan de Marssteeg in Hengelo op donderdag 10 juli een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op donderdag 10 juli trof de politie in een woning aan de Marssteeg in Hengelo een in werking zijnde hennepkwekerij aan met een omvang van ruim 700 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alle aangetroffen planten en apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd geconstateerd dat illegaal stroom werd afgetapt. De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Naar aanleiding van het onderzoek werd op woensdag 16 juli een 37-jarige Nijmegenaar, die eigenaar van de woning is, aangehouden. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau in Hengelo. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de man het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (08-0881188)

Drugsdealer en klant aangehouden

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij op de Van Lochemstraat in zijn woonplaats op heterdaad betrapt werd op het verkopen van drugs. Een 30-jarige man uit Hengelo, die de drugs kocht, werd eveneens aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op woensdag 16 juli omstreeks 14.30 uur een man aan de bijrijderszijde in een geparkeerd busje stappen op de Van Lochemstraat in Enschede. Na een minuut stapte de man weer uit en liep weg. De agenten hielden de man staande voor controle. Bij de man, een 26-jarige Enschedeër, werden meerdere zakjes met vermoedelijk cocaïne en een grote som contant geld aangetroffen. De man werd aangehouden op verdenking van het verhandelen van drugs en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering werd gesteld.

De agenten spraken ook de bestuurder van het busje waar de man was ingestapt, een 30-jarige Hengeloër, aan. Hij werd aangehouden op verdenking van het kopen van drugs. De man werd overgebracht naar het bureau, waar hij een verklaring aflegde. De man kon daarna het bureau weer verlaten, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-090588)

Graffitispuiter aangehouden

Markelo

Een 14-jarige jongen uit Hengelo werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij op heterdaad betrapt werd terwijl hij graffiti spoot op een brug aan de Diepenheimseweg in Markelo.

Surveillerende agenten zagen op woensdag 16 juli omstreeks 16.50 uur een groepje jongeren onder een brug op de Diepenheimseweg in Markelo zitten. Een van de jongens spoot graffiti op het beton van de brug. Toen de jongeren de agenten zagen, fietsten zij weg. Verderop spraken de agenten de jongen die zij met de verf hadden zien spuiten aan. De jongen, een 14-jarige Hengeloër, had zichtbare verfsporen op zijn handen en kleding en werd daarom aangehouden wegens het spuiten van graffiti. De 14-jarige werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de 14-jarige het bureau weer verlaten. (08-090650)

Man rijdt met 2,38 promille tegen lantaarnpaal

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden op de Ahuislanden in zijn woonplaats. De man trachtte na de aanrijding door te rijden, maar kon door getuigen worden tegengehouden.

Op woensdag 16 juli werd omstreeks 20.45 uur gemeld dat er een automobilist tegen een lantaarnpaal was gereden op de Ahuislanden in Enschede. De veroorzaker trachtte na de aanrijding weg te rijden, maar werd door omstanders op de kruising met de Braamlanden tot stoppen gebracht. Agenten kwamen ter plaatse roken een alcohollucht bij de bestuurder. De man, een 25-jarige Enschedeër werd aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed.

Op het politiebureau werd de man aan een ademanalyse onderworpen, waarbij hij 2,38 promille blies. Het rijbewijs van de 25-jarige werd ingevorderd. Omdat de auto van de man bij de aanrijding ernstig beschadigd raakte, werd ook het kentekenbewijs ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-090708)

Drietal aangehouden voor diefstal verkeersbord

Rijssen

Een 15-jarige en twee 16-jarige jongens uit Rijssen werden woensdag 16 juli aangehouden, omdat zij op de Polmeijersdijk in hun woonplaats een verkeersbord hebben gestolen.

Een politieagent in burger zag woensdag 16 juli omstreeks 21.50 uur een drietal jongens een verkeersbord wegnemen op de Polmeijersdijk in Rijssen. De man alarmeerde de dienstdoende politie en hield het drietal, een 15-jarige en twee 16-jarige Rijssenaren, aan. Toen de agenten ter plaatse kwamen droeg de agent de jongens over aan zijn collega's, waarna zij werden overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring kon het drietal het bureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen worden doorverwezen naar Justitie. (08-090731)

Man slaat ruit auto in

Bentelo

Een 25-jarige man uit Ambt Delden werd in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 juli aangehouden, omdat hij een ruit van een auto van een 54-jarige Haaksbergenaar heeft vernield op de Slaghekkenweg in Bentelo.

Op donderdag 17 juli werd omstreeks 02.00 uur gemeld dat beveiligingpersoneel bij festiviteiten aan de Slaghekkenweg in Bentelo een man had aangehouden, omdat hij een ruit van een auto vernield had. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het beveiligingspersoneel, dat de man, een 25-jarige inwoner van Ambt Delden, aan hen overdroeg. Volgens de beveiligers was er sprake geweest van een opstootje nabij een auto, waarbij meerdere mensen betrokken waren. De betrokken partijen waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Op een gegeven moment sloeg de 25-jarige met zijn vuist een ruit van het voertuig, eigendom van een 54-jarige man uit Haaksbergen, in.

De 25-jarige werd aangehouden wegens vernieling en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. (08-090766)

Beschonken bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijdingen

Almelo

Een 20-jarige man uit Almelo werd in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol met een auto meerdere aanrijdingen heeft veroorzaakt in Almelo.

Op donderdag 17 juli werd omstreeks 02.15 uur gemeld dat een automobilist tegen een lantaarnpaal was gereden op de Nieuwstraat in Almelo. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige Almeloër aan. De man verklaarde desgevraagd de auto bestuurd te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren.

De 20-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een ademanalyse werd onderworpen. De 20-jarige blies hij 1,11 promille. Uit nader onderzoek bleek dat de 20-jarige bij zijn tocht op de Kroosstraat een drietal geparkeerde auto's te hebben geraakt. Tegen de 20-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-090774)

Openlijke geweldpleging

Rijssen
Op 16 juli rond 15.50 uur werd een 54-jarige Rijssenaar op de Graaf Ottostraat mishandeld door drie broers uit Enschede en Arnhem.

Een 54-jarige Rijssenaar werd op 16 juli rond 15.50 uur op de Graaf Ottostraat mishandeld door drie mannen uit Enschede en Arnhem. Zij gooiden met stenen naar deze man en sloegen hem met een pijpbuigijzer. Ook werden er steekbewegingen gemaakt met een bajonet. Een en ander werd gezien door de inmiddels gewaarschuwde politie. Agenten wilden de vechtersbazen uit elkaar halen. Eén van hen kwam daarna dreigend met het pijpbuigijzer op de agenten af, reden voor hen om assistentie van collega's in te roepen.

Uiteindelijk werden de drie mannen aangehouden. Het gaat om drie broers, twee Enschedeërs van 46 en 48 jaar en een Arnhemmer van 56 jaar. Zij werden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding voor de vechtpartij zou zijn geweest dat de 54-jarige Rijssenaar de zus van de drie broers geslagen zou hebben. De Rijssenaar is niet gewond geraakt. (08-090611)

Bejaarde man bedreigd met mes

Enschede

Een 74-jarige Enschedeër is woensdag 16 juli in zijn garage aan de Weerninklanden bedreigd met een mes door een nog onbekend gebleven man. Politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Woensdag 16 juli omstreeks 13.00 uur, is de 74-jarige Enschedeër in zijn garage aan de Weerninklanden, bezig de vloer schoon te maken. Hierbij heeft hij beide garagedeuren openstaan. Dan staat er plotseling een man in de garage, die de 74-jarige bij zijn keel pakt en onder bedreiging van een mes zegt dat de man moet pinnen. De 74-jarige ziet kans zich uit de greep van zijn belager te bevrijden en hem de garage uit te duwen. Hierbij raakt de 74-jarige lichtgewond. Zijn belager rent weg in de richting van het fietspad aan de Holzikweg. Hierop heeft de 74-jarige de politie gebeld. Hoewel de agenten de omgeving nog hebben afgezocht naar de man, is hij niet meer aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart en vraag getuigen zich te melden.

Getuigenoproep:
Heeft u in de omgeving van de Weerninklanden een man gezien die voldoet aan onderstaand signalement of bent u getuige geweest van deze ergerlijke bedreiging dan kunt u contact opnemen met Politie Twente in Enschede-Zuid via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Signalement man met mes:
. Blanke man
. Ongeveer 1.95 m lang
. Slank postuur
. Blauwe spijkerbroek
. Donkerblauwe fleecetrui
. Donkere muts
. Eventueel met zonnebril
(08-090528)

Beginnend bestuurder mag rijbewijs weer inleveren

Enschede

Een 21-jarige Enschedeër raakte op 16 juli rond 13.15 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij met hoge snelheid en de nodige capriolen een politieauto inhaalde op de Haaksbergerstraat.

Op 16 juli rond 13.15 uur reden twee verkeersagenten in een niet als zodanig herkenbare politieauto op de Haaksbergerstraat ter hoogte van het ziekenhuis. In de binnenspiegel zagen zij een bestuurder van een personenauto met grote snelheid aankomen over de linker rijstrook. Hij was kennelijk voornemens om met grote snelheid een aantal auto's in te halen en weer naar rechts in te voegen. Bij het invoegen stuurde hij te scherp naar rechts waardoor zijn voertuig gevaarlijk begon te slingeren. Door snel reageren kon de bestuurder van de politieauto een aanrijding voorkomen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Enschede, is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet. (gevaarlijk rijgedrag) (08-090530)