Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten Gelderland 17 juli 2008

Doetinchem - verdachte motordiefstal aangehouden

Een agent die een radarcontrole uitvoerde heeft woensdagavond 16 juli een 30-jarige Doetinchememer aangehouden die ervan verdacht wordt kort tevoren een motorfiets op de Loolaan in zijn woonplaats te hebben gestolen.

De agent zag omstreeks 19.20 uur een motorrijder zonder helm over de Bedrijvenweg naderen. Hij reed met geringe snelheid en kon kennelijk geen motor besturen. Even tevoren had de snelheidscontroleur een melding gekregen dat op de Loolaan een motorfiets was gestolen. Het bleek om het gestolen exemplaar te gaan en de agent volgde direct de motor en sprak de bestuurder aan. Deze wilde in eerste instantie niet stoppen, maar door de doorgang met de politieauto te blokkeren, kon de agent de motorrijder tot stoppen dwingen. De Doetinchemmer werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Opgemekt dient te worden dat de eigenaar de motor met de sleutel in het contact voor zijn woning had staan. Dit wordt natuurlijk ten sterkste afgeraden door de politie.

Doetinchem - overval op snackbar

De politie stelt een onderzoek in naar een overval die op dinsdagavond 15 juli op een snackbar aan de Terborgseweg in Doetinchem werd gepleegd. Het personeel wist de overvaller af te schrikken waarna hij er vandoor ging.

De overval werd dinsdagavond rond 23.50 uur, vlak voor sluitingstijd gepleegd door een man met een bivakmuts op. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Inmiddels wist een ander personeelslid met veel lawaai de buren te waarschuwen waardoor de verdachte kennelijk schrok. Hij is er zonder buit vandoor gegaan. De politie werd woensdagochtend van de overval op de hoogte gebracht en is een onderzoek begonnen.

Doetinchem - politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die op woensdag 16 juli op de Liemersweg in Doetinchem plaats vond naar aanleiding van een verkeersonenigheid. Zij zoekt getuigen van het incident en vraagt hen te bellen met 0900 - 8844.

De politie kreeg even na 17.00 uur een melding van een automobilist dat hij op de route van de Europaweg richting wijk de Huet geconfronteerd was geweest met gevaarlijke gedragingen van een motorrijder. Toen hij hem bij de verkeerslichten Liemersweg / Plattenburgstraat daarop aansprak kreeg hij een klap in zijn gezicht en werd hij bespuwd. Een getuige nam het kenteken van de motorrijder op, die inmiddels was doorgereden. De politie hield later op de avond een 39-jarige Doetinchemmer aan. Hij legde een verklaring over het gebeurde af en de politie zoekt getuigen van het voorval. Zij kunnen zich melden op 0900 -8844.