Provincie Overijssel

Nieuwsbrief Ruimte voor de Vecht verschenen

De nieuwsbrief van het project "Ruimte voor de Vecht" belicht de laatste ontwikkelingen rond de voortgang van de planologische visie die wordt ontwikkeld voor deze bijzondere rivier. Met deze nieuwsbrief wil het project bestuurders en medewerkers van betrokken overheden en maatschappelijke organisaties op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen het programma `Ruimte voor de Vecht'. Belangstellenden, belanghebbenden en betrokkenen kunnen via een mail aan ruimtevoordevecht@overijssel.nl aangeven dat zij deze nieuwsbrief ook in de toekomst willen ontvangen.

Heel veel mensen en organisaties zijn nauw betrokken bij de Overijsselse Vecht. Er zijn veel projecten, plannen en ideeën die de Vecht raken of de Vecht als uitgangspunt hebben. De visie Ruimte voor de Vecht zal richting geven aan deze ideeën en plannen.

In een boerenschuur bespraken bestuurders van het programma Ruimte voor de Vecht op 25 juni het toekomstbeeld voor de Vecht en het Vechtdal in 2020. De bestuurders waren te gast bij de familie Jansen op de Vechtdal Hoeve in Arriën. De kapschuur was het bijzondere decor van een vergadering over het Startdocument Masterplan Ruimte voor de Vecht.

Dit document, dat binnenkort voor goedkeuring naar alle besturen gaat, zet op een rij welke doelstellingen het programma nastreeft. Vijf statements geven richting aan de ontwikkelingen in de jaren tot 2020. Deze statements treft u aan in onze eerdere nieuwsbrieven.